2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Felmérte a Medián: többség szerint az azonos nemű párok is "lehetnek jó szülők"

Az ellenzéki Medián felmérését  a magyargyűlölő Telex szemlézte.

Nem csökkent érdemben a társadalmi elfogadás az LMBTQI-emberek felé, sőt a többség szerint az azonos nemű párok is "lehetnek jó szülők" – derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet a Háttér Társaság megbízásából készített.

A megkérdezettek majdnem fele azt válaszolta, hogy van LMBTQI ismerőse, míg 2018-ban ez még csak minden ötödik emberre volt igaz. A (Soros-féle) Háttér Társaság szerint ez azt jelzi, hogy egyre többen mérik fel úgy, hogy biztonságos számukra előbújni, kevésbé tartanak elutasítástól a család, a barátok vagy akár a munkatársak részéről - írják.

A kamu felmérés szerint a társadalom közel háromnegyedes többsége (72 százaléka) szerint engedni kellene, hogy a transznemű emberek hivatalosan is megváltoztathassák a nemüket és nevüket az irataikban.
 
Az azonos neműek szülőségét is támogatta a válaszadók többsége - szerintük.

 

A megkérdezettek 56 százaléka egyetértett azzal, hogy „azonos nemű pároknak is lehetővé kellene tenni, hogy gyermeket fogadhassanak örökbe”.

A válaszadók 66 százaléka szerint az azonos nemű párok is "lehetnek jó szülők", 71 százalékuk elutasította azt az állítást, hogy a melegek és leszbikusok megrontanák a gyerekeket.

A válaszadók fele azzal is egyetértett, hogy „helyes, ha 14 és 18 év közötti fiatalok az iskolai tananyag keretében találkoznak a homoszexualitás témájával”.

2021-ben 55 százalék, a mostani felmérés szerint már 60 százalék ellenzi az LMBTQI emberek tévébeli megjelenítésének cenzúrázását.

A válaszadók 62 százaléka értett egyet azzal, hogy az állam feladata, hogy fellépjen az LMBTQI embereket érő hátrányos megkülönböztetés ellen.

„A kutatásunk is megerősítette, hogy az elmúlt másfél év homofób és transzfób kormányzati propagandája érdemben nem rontotta az elfogadást. A hazug és gyűlöletre építő politikának nincsen társadalmi többsége” – fogalmazott Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője kutatás eredménye kapcsán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató