2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Nagy István: Nem szorulunk rá a kukacevésre! (Videó)

Az agrárminiszter hangsúlyozta, megvédik a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát.

Ahogy arról beszámoltunk, Magyarországon külön jelölést  kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek, és az áruházakban ezeket külön polcon is kell tárolni.

Ezzel kapcsolatban Nagy István agrárminiszter arról beszélt egy, a közösségi oldalán közzétett videóban, hogy Brüsszel egyre több rovarfaj esetében ad engedélyt az étkezési célu forgalmazásra, „ami azt jelenti, hogy

veszélybe kerülhetnek a hagyományos táplálkozási szokásaink”.

Sem élelmiszer-, sem pedig fehérjehiánytól nem kell tartani

A tárcavezető a videóban arra is felhívta a figyelmet, hogy a rovarfehérjékkel kapcsolatos intézkedések ellehetetlenítik a termelést is. Majd kijelentette: „a magyar emberek nem akarnak rovarokat enni!”

„S sem élelmiszer-, sem pedig fehérjehiánytól nem kell tartani az országban, sem az egész Európai Unióban” – tette hozzá a miniszter.

Nagy István arról is beszélt, hogy „a magyar gazdák kitartásának és szorgalmának köszönhetően rengeteg kiváló minőségű alapanyaggal, friss, egészséges és jó minőségű élelmiszerrel rendelkezik hazánk.

Nem szorulunk rá a kukacevésre!”

– húzta alá.

Az agrárminiszter azt is hangsúlyozta, hogy „fontos, hogy gasztronómiai hagyományainkat megőrizzük, és ne hagyjuk, hogy megváltoztassák étkezési szokásainkat”.

Megvédjük a magyar családokat és a gazdákat

Legvégül arra is kitért, hogy „ezzel és a hasonló provokatív döntésekkel az Európai Bizottság a hagyományos európai életformánkat, értékrendünket és kultúránkat sodorja veszélybe. Ezt nem hagyhatjuk! Magyarország nemzeti hatáskörben lép, és

megvédi kultúráját és gasztronómiját, a magyar családokat és a magyar gazdákat!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató