2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Trump: jobban bízom Putyinban, mint az amerikai hírszerzésnél dolgozó söpredékben

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, hogy jobban bízik Vlagyimir Putyin orosz elnökben, mint az amerikai hírszerzésben dolgozó “söpredékben” – idézte a Newsweek a Truth Social nevű közösségi hálózaton közzétett bejegyzését.



A volt elnök saját megjegyzésére utalt, amelyet a Putyinnal való 2018-as találkozója után tett. Akkor azt mondta, hogy nem lát okot arra, hogy Oroszország miért avatkozott volna be a 2016-os választásokba – az FBI akkori vádjai ellenére.

“Emlékszik, amikor Helsinkiben egy riporter lényegében megkérdezte tőlem, hogy kiben bízom jobban, Putyin orosz elnökben vagy a mi hírszerző söpredékünkben. Akkoriban úgy éreztem, hogy nagyon rossz embereink vannak James Comey, McCabe (akinek a feleségét a korrupt Hillary segítette) személyében”

– idézte Trump szavait a lap.

Trump ezután megkérdezte a követőit, hogy kit választanának, Putyint vagy “ezeket a söpredékeket”.

Oroszország többször is tagadta az Egyesült Államok vádjait a belügyeibe való beavatkozásról, beleértve az elnökválasztást is. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője teljesen megalapozatlannak nevezte ezeket. Szergej Lavrov külügyminiszter is megjegyezte, hogy nincs bizonyíték beavatkozásra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató