2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Vedd le a mocskos kezed Törökországról! - az amerikai nagykövetet figyelmeztette a török belügyér

Szulejmán Soylu, a török belügyminiszter nem finomkodott.

Szulejmán Soylu török belügyminiszter felszólította az Egyesült Államok ankarai nagykövetét, hogy "tartsa távol a piszkos kezét" az országtól, azzal vádolva őt, hogy megpróbálja "felbolygatni" a köztársaságot.

"Azt mondom az amerikai nagykövetnek: tudom, hogy melyik újságíróknak diktál, vegye le a mocskos kezét Törökországról. Világosan mondom: tartsák távol a mocskos kezüket Törökországtól. Világosan tudom, hogy mit tettek, milyen lépéseket tettek, hogyan akarják Törökországot felbolygatni. El a mocskos kezekkel, vigyorgó álarcosok" - mondta a miniszter.

Szerinte minden amerikai nagykövet azon gondolkodik, hogyan árthat Törökországnak, és ez "az egyik legnagyobb szerencsétlenség" a köztársaság számára az elmúlt években.

"Ő (az amerikai nagykövet - a szerk.) összegyűjti a többi nagykövetet, és megpróbál tanácsot adni nekik. Ugyanezt teszik Európában is, az amerikai nagykövetség irányítja Európát. Ne aggódj, az európaiak nem fognak felháborodni. Azt hitték, hogy ki tudják vetíteni Törökországra is, de egy ember elrontotta a játékukat, az pedig nem más, mint Recep Tayyip Erdogan" - idézte a Habertürk TV a belügyminisztert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató