2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

11 éve hunyt el Csurka István

Csurka István kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, nemzeti politikus, a MIÉP néhai elnöke pontosan 11 éve hunyt el.

11 esztendeje február 4-én hunyt el Csurka István (1934-2012) író és politikus, akit nyugodtan tekinthetünk a második világháború utáni generáció kevés, igazán jelentős drámaírói egyik legnagyobbikának.

Csurka István utóbb politikusként aktív részese lett a rendszerváltozást levezénylő elitnek – Az új pártjával, a MIÉP-pel bejutott az Országházba is, így érdemei még inkább elévülhetetlenek abban, hogy az agymosott ifjabb generációt hozzásegítette a tisztánlátáshoz. 

Külön érdeme, hogy a direkt politizálás mellett a Bocskai Szabadegyetemmel, a Bocskai Színpaddal, a Heti és havi Magyar Fórummal, illetve a Pannon Rádió támogatásával a magyarok szellemét támogatta, karizmatikus pártvezetőként figyelmet fordított a nemzeti kultúrára is.

Ezzel az idézettel emlékezünk a MIÉP elnökére:

"A magyar kormány Orbán Viktor vezetésével és a kétharmados felhatalmazással élve alkotmányt írt, megkezdte egy magyar, nemzeti érdekű politika és egy újszerű együttműködésen – nem egoizmuson, hanem közösségi együttműködésen – alapuló társadalom alapjainak lerakását.

Orbán Viktor, akinek most a fejét követelik, ha szigorúan magyar szempontok szerint ítélünk, mindent jól tett – már amennyire emberi tettekről ezt egyáltalán elmondhatjuk – és éppen ez a bűne. A globalizmus megnevezhetetlen hatalmasságai úgy gondolják, hogy a mindenkori magyar kormány feje csak egy kliens lehet, egy általuk odatett bábjátékos. „Orbánnak mennie kell”, mondják és mondatják most itthon és külföldön egybehangzóan az agresszorok, mert magyar érdeket szolgáló miniszterelnök bátorkodik lenni."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató