2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Lebukott egy mentős, aki 70 ezer forintot lopott betegszállítás közben

A beteg valójában a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa volt.

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy mentős – számolt be a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentősnél és társánál február elsején hajtottak végre megbízhatósági vizsgálatot. Az ilyen vizsgálatok során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének – írja a szervezet közleményében.

A vizsgálat során az NVSZ munkatársától, akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba szállították, az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, önként nem adták át a pénzt sem. A nyomozó hatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó összeget, amit lefoglaltak.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, aki ekkor már beismerő vallomást tett. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató