2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Brutális videók a törökországi földrengésről

A török hatóságok szerint legkevesebb 284 halálos áldozat van már.

Legkevesebb 284 halottjuk és 2323 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek, amelyek 10 tartományt érintettek – közölte Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján. Oktay arról is beszámolt, hogy a katasztrófában minimum 1710 épület összeomlott. Ismertette azt is, hogy eddig 78 utórengést regisztráltak, amelyek közül három haladta meg a 6-os erősséget, a legerősebb pedig 6,6-os erősségű volt.

A török katasztrófavédelem adatai szerint helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében 7,4-es erősségű földrengés következett be, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű rengés követett.

A közösségi oldalakat ellepték a földrengés kárairól készült felvételek: Törökországban és a szomszédos Szíriában több épület is összedőlt, maga alá temetve az ott tartózkodókat. 

A török hatóságok 4-es szintű vészhelyzetet hirdettek a hétfő hajnali erős földrengés miatt, ami azt jelenti, hogy az ország máris nemzetközi segítséget kér a mentéshez.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató