2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Délben újabb hatalmas, 7,7-es rengés rázta meg Törökországot

Több erős földrengés is megrázta Törökországot és Szíriát hétfő hajnalban, a legnagyobb rengésnél 7,8-as erősséget mértek. Majd nem sokkal fél 12 előtt újabb erős, 7,7-es magnitúdójú földmozgást észleltek Törökországban. A tragédiában már több mint 1300-an haltak meg és 2600-en sérültek meg.

A rengést több utórengés is követte, a legfrissebb hírek szerint több mint százan meghaltak a katasztrófában. Adana polgármestere szerint két toronyház összedőlt a városban, miközben a szomszédos településeken is rengeteg házat döntött romba a hatalmas erejű földrengés.

EGYES INFORMÁCIÓK ALAPJÁN LEGALÁBB 140 ÉPÜLET DŐLT ÖSSZE.

Süleyman Soylu belügyminiszter szerint a katasztrófa több tartományt érintett. Malatya tartomány kormányzója 23 halálesetről és 420 sebesültről, Sanliurfa kormányzója pedig tíz halálos áldozatról számolt be. Az Anadolu állami hírügynökség szerint Osmaniye tartományban öten vesztették életüket. A földrengéseknek hét török tartományban legkevesebb 76 halottja van.



Azóta Fuat Oktay török alelnök sajtótájékoztatón közölte, hogy a halottak száma 284-re emelkedett, míg a sérültek száma 2323-ra, és a földrengések összesen tíz tartományt érintenek.

Az alelnök arról is beszámolt, hogy legalább 1710 épület összeomlott, és eddig 78 utórengést regisztráltak, amelyek közül három haladta meg a 6-os erősséget, a legerősebb pedig 6,6-os erősségű volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató