2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Fradi vezére: „A 444 szereti hangoztatni, hogy ellenőrzik a tényeket, de most nem annyira sikerült”

Hamberger Ádám elmesélte a baloldali sajtóban nagy port kavaró, a Fradi-Újpest meccsen megjelenített koreográfia hátterében álló történetet a Mandinernek.

Ahogy arról portálunk beszámolt, vasárnap több baloldali médium is tévesen közölte a hírt, hogy az orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni mérkőzés előtt. A baloldali hírverés zászlóshajója természetesen a 444 volt, azonban még aznap este helyretették a portált, miután megpróbálta orosz propagandának feltüntetni a Fradi szurkolók koreóját.

A sajtóban különböző hírek jelentek meg a koreográfia üzenetével kapcsolatban, így mi is arról írtunk, hogy a Fradi-tábor a velük régóta baráti viszonyt ápoló bécsi labdarúgócsapat szurkolói csoportjának 35 éves születésnapjáról emlékezett meg ezzel a gesztussal.

Most nem annyira sikerült a 444 „tényellenőrzése”

Annak érdekében, hogy helyére tegyük a vasárnapi meccsen megjelent koreográfia valódi jelentését, megkereste a Mandiner Hamberger Ádámot, a Fradi vezérét is. 

Hamberger a Mandinernek elmondta,

a Tornados Rapid és a Green Monsters szurkolói csoport barátsága a tavalyi évben lett 15 éves,

azonban most volt az első olyan jelentős mérkőzés, ahol nagy létszámban meg tudtak jelenni a szurkolók és méltó módon megemlékezhettek a két ultracsoport barátságáról. 

Emlékeztetett: 1898-as megalakulásakor a Rapid Wien, akkori nevén Első Bécsi Munkás Futbal Klub logója vörös és kék volt, amit 1904-ben cseréltek zöld-fehérre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Rapid szurkolói csoportja, így pedig maga

a Rapid is mind a mai napig használja a vörös és kék színeket kiegészítésként.

A Fradi vezére kiemelte, hogy az Újpest elleni mérkőzésen pontosan úgy jelenítették meg a 444 által orosz zászlónak titulált koreográfiát, ahogy azt a Rapid szurkolói csapata szokta. Hozzátette: „A 444 nagyon szereti hangoztatni, hogy ellenőrzik a tényeket, ez most úgy látszik nem annyira sikerült”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató