2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Morawiecki szerint nincsen kizárva a harmadik világháború lehetősége

Az ukrajnai konfliktus a harmadik világháborúhoz vezethet – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az El Mundo spanyol lapnak adott interjúban.

“Ennek a válságnak pontosan akkor lesz vége, amikor Oroszország úgy dönt, hogy kivonul Ukrajnából. Vagy önként, vagy erőszakkal” – mondta a politikus.

A lengyel miniszterelnök újságírói kérdésre, miszerint az “erőszakkal kivonulás” a harmadik világháborút jelenti-e, azt válaszolta, hogy “minden forgatókönyvet figyelembe veszünk”.

Január végén Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese azt mondta, hogy az Ukrajnának szállított páncélozott járművek és más fegyverek nem fogják kirobbantani a harmadik világháborút, mert ha arra kerül a sor, akkor már nem tankokat fognak használni.

Moszkva tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak a Kijevnek történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely katonai felszerelést tartalmaz Ukrajna számára, legitim célpontot jelent Oroszország számára. A külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak egy másik államnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató