2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Trumpnak 2024-re az a terve, hogy az ukrajnai háborúval szemben induljon el

Donald Trump volt elnök azt tervezi, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatti "háborúellenes" érzelmekre támaszkodva próbál kitűnni a republikánus jelöltek potenciálisan zsúfolt mezőnyéből a 2024-es évre - jelentette a Politico a kampányához szorosan kötődő névtelen személyekre hivatkozva, írja a Daily Caller a Politico-ra hivatkozva - írja a Bennfentes.net.



Trump bírálta a Biden-kormányzat ukrajnai helyzetkezelését, és a Politico szerint azt mondta, hogy ő "24 órán belül" véget vetett volna a konfliktusnak. A volt elnök külügyi elképzelése közvetlen válasz a potenciális republikánus kihívók növekvő mezőnyére, köztük Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetre, Mike Pompeo volt külügyminiszterre és Ron DeSantis floridai kormányzóra.

"Trump a béke elnöke, és két generáció óta ő az első elnök, aki nem indított háborút, míg ha megnézzük DeSantis kongresszusi előéletét, ő a nagyobb szerepvállalás és a tengerentúli katonai szerepvállalás mellett szavazott"

- mondta egy névtelenül nyilatkozó, Trumphoz közel álló személy a Politicónak.

A volt elnök reméli, hogy "Amerika az első" programja kitűnhet a többi valószínű politikai ellenfél közül, akik a Politico szerint jelezték, hogy támogatják Ukrajna támogatását az Oroszország elleni háborúban.

Nem sokkal Oroszország inváziója után Haley azt mondta, hogy "ez nem csak egy háború Ukrajnáért, ez egy háború a szabadságért". Októberben Pompeo azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak el kell látnia Ukrajnát a szükséges erőforrásokkal.

"Úgy gondolom, hogy a nemzetbiztonság sokkal fontosabb kérdés lesz 2024-ben, mint sok legutóbbi elnökválasztáson" - mondta John Bolton, a Trump-kormányzat volt nemzetbiztonsági tanácsadója a Politico című lapnak a közelmúltban történt kínai léggömbös nemzetbiztonsági betörés után.

Miután a léggömb több napon át amerikai légtérben utazott, lelőtték Dél-Karolina felett.

Trump a Politico szerint volt külügyminiszterét is leszólta, azt állítva, hogy Pompeo túl sok babért aratott le a Trump-kormányzat külföldi eredményeiért.

J. D. Vance ohiói republikánus szenátor dicsérte Trump politikai terveit: "Támogatom őt a 2024-es elnökválasztáson, mert ő az egyetlen biztos ember, aki képes erre" - írta a Wall Street Journal című lap véleménycikkében.

(Bennfentes)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató