2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Üzent a román futballszövetség: Nem fogadják el a Nagy-Magyarország szimbólumot

A román labdarúgó-szövetség visszautasítja Csányi Sándor nagy-magyarországos javaslatát.

„A FRF sem most, sem a jövőben nem fogadja el ezt, és álláspontját a FIFA és az UEFA előtt is ismerteti, ha ez a vita eljut a két nemzetközi fórum asztalára, ugyanúgy, ahogy bizonyára a régiónk többi szövetsége is teszi majd. A revizionizmus nem elfogadott a futballban, és az UEFA határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban”

– írta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a román Gazeta Sporturilor sportlap kérdésére.

A kérdés aktualitását az adta, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke múlt héten úgy nyilatkozott: igyekeznek meggyőzni az UEFA-t arról, hogy engedélyezzék a Nagy-Magyarország zászlót és az árpádsávos zászlót nemzetközi mérkőzéseken.

Csányi azzal érvelt néhány napja az M4-nek adott interjújában, hogy ezek a szimbólumok nem minősülnek rasszistának és nem hordoznak politikai üzenetet, márpedig az UEFA kiírásának tiltása erre vonatkozik. Korábban az MLSZ állásfoglalást tett közzé arról, hogy molinón és drapérián nem lehet ezeket a szimbólumokat bevinni a nemzetközi meccsekre, mert azért megbüntethetik a szövetséget.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató