2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Undorító támadás a szlovák külügyértől: "Orbán a titkos hírszerzési aktáját a trezorjában rejtegeti"

A Körkép beszámolója szerint a szlovák külügyminiszter gusztustalan módon szállt bele Orbán Viktorba...

Talán az eddigi legsúlyosabb, a választópolgárokat tudatosan hergelő, magyarellenes nyilatkozatot tett a szlovák külügyminiszter. Az Orbán-fóbiás Rastislav Káčer ismét nagyon aktív volt.

Ezúttal a Markíza televízió Na Telo Plus című műsorában beszélt. Orbánról, Magyarország Szlovákiával szembeni területi követeléseiről, "titokzatos hírszerzési aktáról, melyet trezorjában rejteget".

A műsorvezető kérdésére, afféle magas labdaként visszatért Orbán Viktor nagy-magyarországos sáljára.

Visszautasította, hogy ez csak folklór lett volna a magyar miniszterelnök részéről, Káčer szerint ez "reális téma".

  „Ha csak a sálról lenne szó, az életben nem reagáltam volna rá. Ha nem lenne a trezoromban egy ilyen vastag hírszerzési akta, ha nem éltem volna öt évet Magyarországon, ha nem figyelném régóta a biztonságpolitikát úgy 30 éve, akkor legfeljebb nevetek ezen a folklórelemen. Mindegyikünk rendelkezik bizonyos nosztalgiával, mitológiával. De az a sál csak tükrözi azoknak a problémáknak a piramisát, amelyek fennállnak, és amelyeknek számunkra afféle Grálként, szent értékként az ország biztonságát, szuverenitását, határait kellene garantálniuk. Ha ez sem érdekel bennünket, akkor kérdezem, hogy minek nekünk az országunk?“

  – fogalmazta meg súlyos állításait Orbán Viktorral kapcsolatban Rastislav Káčer.

  A műsorvezető kérdésére, hogy szerinte képes-e Magyarország akár 10 éven belül területi követelésekkel előállni Szlovákiával szemben, Káčer azt válaszolta, hogy

„miért 10 éven belül?“  

– Hamarább? – kérdezte a műsorvezető.  

– Ha Putyin sikeresebb lett volna, és már az országunk keleti határainál lenne, akkor már ma is szembetalálnánk magunkat ezzel a problémával – utalt Orbán esetleges területi követeléseire Szlovákiával szemben a külügyminiszter.  

(Körkép)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató