2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Minden jót! - Putyin üzent a globális cégeknek, amelyek elhagyták Oroszországot

Az orosz elnök beszélt a nyugati cégekről, amelyek a különleges hadművelet óta elhagyták az orosz piacot.

Az orosz elnök elmondta:

Sok globális márka elhagyja a piacunkat, minden jót nekik! De hatalmas veszteségeket szenvednek el a piacunk elvesztése miatt. Ez az ő választásuk, az ő döntésük. Sokan közülük, személyesen tudom, sokan közülük mindenféle öröm nélkül teszik ezt. Ki akarja elveszíteni egy jól bejáratott üzletet, amelybe erőfeszítést, pénzt fektetett, sokan szívüket és lelküket tették. Kormányaik nyomására azonban kénytelenek távozni, jó örökséget, ipari infrastruktúrát és jól képzett személyzetet hagyva maguk után. Valószínűleg valaki azt gondolta, hogy ez az egész itt egyszerre fog összeomlani és szétesni. Semmi ilyesmi nem történik. Semmi sem omlott össze, és nem esik szét. Vállalataink, vállalkozóink felveszik ezeket a vállalkozásokat vagy akár üzletágakat, és folytatják ezt a munkát, méghozzá igen sikeresen.

Ukrajnában 2014 óta tartanak az ellenségeskedések, nem Oroszország indította el, de igyekszik befejezni – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a légiközlekedési ágazat képviselőivel folytatott megbeszélésen.
 
"Sokszor beszéltem már erről... Még egyszer el szeretném mondani – nem mi kezdtünk ellenségeskedésekbe, hanem megpróbálunk véget vetni. Ezeket az ellenségeskedéseket a nacionalisták indították el Ukrajnában és azok, akik támogatták őket 2014-ben, amikor puccsot hajtottak végre. Ezzel kezdődött az egész. Ezt követően a krími és a donbászi események következtek" – idézte Putyint a RIA Novosztyi.

Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben, minden megállapodást és kötelezettséget megszegve, Donbassz régiói blokád alá kerültek.

"Nehéz haditechnikai eszközök segítségével kezdtek el rajtuk dolgozni, többször hajtottak végre nagy hadműveleteket, vagyis háborút indítottak ott. És nyolc évig tartott, hogy kiirtsák az ott élőket, akik úgy érzik, hogy létfontosságú Oroszország, az orosz kultúra, és az orosz nyelv

- mondta az elnök.

Az orosz elnök az ország gazdasági állapotáról is nyilatkozott:

Mint kiderült, mind a pénzügyi rendszer működik, és a termelés minden ágazata működik, a szolgáltatások minden ágazata működik, ritmusosan, hibák nélkül működik <...>. És ez azt jelenti, hogy túljutottunk a legnehezebb, remélem, a legnehezebb szakaszokon a nehézségek leküzdésében, amelyeket megpróbálnak nekünk okozni, és tovább fogunk haladni" - mondta Putyin.

Vlagyimir Putyin holnap az Arhangelszki területre repül, ahol meglátogatja az usztyánszki faipari komplexumot, és videokonferencián keresztül megbeszélést tart az iparág fejlesztéséről.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató