2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Amerikai lap: Valós lehetőség Ukrajna feldarabolása

Medvegyev korábban már megosztott egy olyan térképet, amelyen Ukrajna Kijev környékére korlátozódik.

A The Epoch Times című amerikai lap véleménycikkében úgy véli, „nem fog teljesülni az USA és szövetségeseinek vágyálma, vagyis Ukrajna győzelme”. Ha Kijev veszít, az ukrán állam csődbe jut, ez pedig lépésre ösztönözheti azokat az államokat, amelyeknek területi igényeik vannak vele szemben – olvasható a lapban, amit a mandiner szemlézett.

Körbejárta a netet egy térkép, amelyen Ukrajna Kijev környékére korlátozódik

A cikk szerzője, Patrick Adams felidézte azt is: az ukrán miniszterelnök helyettese, valamint az ukrán védelmi tanács elnöke egyaránt hangoztatta korábban, hogy Magyarország szeretné visszaszerezni az I. világháború után elcsatolt Kárpátalját. Az ott élő magyar kisebbség életét megnehezíti az ukrán nyelvtörvény, mely korlátozza a magyar nyelv használatát és a magyar kultúrát – hívta fel a figyelmet a szerző.

A cikkben Adams kitért arra is, hogy Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese tavaly egy olyan térképet tett közzé az interneten, amelyen Ukrajna Kijev környékére korlátozódik, és a többi részét Oroszországhoz, Lengyelországhoz, Romániához és Magyarországhoz csatolták.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató