2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Szájer József peren kívül megegyezett

Szájer József közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy egy 2021. augusztusi Blikk-cikk miatt indított eljárást a lap ellen, ám mint kiderült, sikerült peren kívül megegyezni a feleknek. A lap sérelemdíjat fizet Szájer számára.

Közleményt adott ki Szájer József, amely az Origo oldalán jelent meg, ebben pedig a következő áll:

„2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat. A nyilvánosságot tájékoztattam, hogy jogi eljárásokat indítok az ügyben.

Miután a lap a rólam közölt, magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el, pert indítottam és további jogi lépéseket tettem. 2021 decemberében megszületett a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikk-et, ennek a lap eleget tett.

2022. december 29-én megegyezésre jutottam a lappal, hogy a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt sérelemdíjat fizet számomra. Erre tekintettel a személyiségi jogaim megsértése miatt indítható keresettől vele szemben lemondok. Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató