2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A HVIM önvédelemre szólít fel az antifákkal szemben

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) önvédelemre szólít fel a lesből, túlerőben támadó antifákkal szemben.



Mint ismertté vált, egy embert megtámadtak a budapesti Gazdagréten, fényes nappal, viperával, paprikaspray-vel, mindenféle egyéb eszközzel, nyolcan, hátulról és súlyos sérüléseket okoztak neki. Az esetről biztonsági kamerafelvételek is napvilágot láttak.

A megtámadott személy terepszínű ruhában volt, tarsollyal az oldalán, míg a támadók vélhetően német antifák voltak, akik „neonácikra” vadásznak Budapesten, a kitörés napi megemlékezések környékén.

A HVIM megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja, hogy 2023-ban valakit ilyen bestiális módon támadjanak meg külföldiek Magyarországon, a saját hazájában magyarsága, vagy egyéb vélt, esetleg valós identitása miatt.


A szervezet küldetésének tekinti, hogy a társadalomban rehabilitálja a második világháborús hősök, a harcoló magyar katona emlékezetét. Ennek egyik lépcsőfoka lenne, ha minden nagyobb városban lenne megemlékezés, és ahogy a Trianon-megemlékezések esetében is történt, országossá válna ezáltal a megemlékezés.

Jelenleg azonban a méltó és bensőséges megemlékezést ellehetetlenítik, először a magyar hatóságok a rendezvények betiltásával, másodsorban a felbukkanó, agresszív külföldi „antifasiszta” szélsőségesek támadásai.


Közleményükben kiemelik –  nem csiki-csuki jogi harcokat szeretnének vívni a hatóságokkal, hanem megemlékezni. Idén hiába próbálták meg a Bécsi kapu tetejét lefoglalni a hazai antifasiszta provokátorok előtt, hogy azokat eltávolítsák a túrázók közeléből, a rendőrség nonszensz indokokkal nem engedélyezte a rendezvényt.

A magyar hatóságoknak is felelősségük van a brutális támadásban, ugyanis minden évben elképesztő indokokkal tiltják be a magyar, hazafias rendezvényeket, miközben a nyugati antifa csürhét hagyják randalírozni.

Felelősség terheli a magyarországi fősodratú médiát is, amiért a kitörés napi rendezvényeket folyamatosan démonizálja és minden megemlékezést neonáci összejövetelként próbál bemutatni. A jelen támadást és annak valódi okát pedig cinkosan elhallgatják.

Elképesztőnek tartják, hogy a lincselési kísérletet csak garázdaságként kezeli a rendőrség, pedig az minimum súlyos testi sértés, ha nem gyilkossági kísérlet, de megállná a helyét a közösség tagja elleni erőszak is, csoportosan, felfegyverkezve. “Ha velünk szemben minden nüansznyi ügyben képesek elképesztő gyanúsításokat megfogalmazni, akkor ezekben az esetekben miért ez az enyhe megítélés?! Fordított esetben – ismerve a belügyi hozzáállást –, az összes nemzeti oldali szervezet vezetője éppen kihallgatáson venne részt az üggyel kapcsolatosan. Hány magyarországi antifát hallgattak ki a hatóságok? A támadást ugyan külföldiek hajtották végre, de feltételezhetően kaptak helyi segítséget: helyismeretet és logisztikai támogatást (szállást stb.) tudnak adni a magyarországi elvtársaik is. Miért utasította el a rendőrség a feljelentésünket a honi antifákkal szemben, akik nyilvánosan, nagy közönség előtt a közösségi médiában fenyegetőznek? A magyar hatóságok miért bátorítják és fogják pártját a lincselő patkányoknak?!” – teszi fel a költői kérdéseket a HVIM.

Nem hagyják, hogy bárki is megfélemlítse őket és a katona hőseinkre való megemlékezést megakadályozzák. – zárja közleményét a szervezet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató