2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Betyársereg 70 fővel támadást indított az antifasiszták ellen - rendőrök védik őket

Ezekben a percekben telefonáltak szerkesztőségünknek.

Információink szerint a Betyársereg 70 fővel külön úton közelítette meg a Várat. Támadást indítottak a külföldről importált antifasiszták ellen. A rendőrök léptek közbe ők védték meg az antifasisztákat, miközben az egyik Betyársereg tagot előállították.

Meg nem erősített információink szerint, a Gazdagréti támadás mellett, éjjel több magyar embert is brutális támadás ért.

Cikkünket hamarosan frissítjük a Betyársereg vezetőjének videójával és üzenetével.

 

Tyirityán Zsolt üzenete:

 

 

A külföldi terrorista antifasiszta csürhét előző cikkünkben mutattuk be, képekkel és videóval.

 

FRISSÍTÉS

A Pressio Faebook-oldal felvételeket közölt a helyszínről:

 

A Légió Hungária üzenete a magyar antifának

A külföldi barátaitok holnap hazamennek, ti viszont itt maradtok velünk összezárva.

 

14:37 - A Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében. Az importált antifasiszták közül menekülés közben jó néhányan elestek és beütötték magukat. Most rendőrök védik őket. 

14:53 - Így hergel a szélsőbalos Mérce

15:11  - Megjött az alkalmatlan srác is

Karácsony Gergely: “nem engedhetjük át a történelmi emlékezést a neonáciknak” – persze, nem személyesen mondta a jelenlévőknek, csak a Facebook-oldalára írta ki.

A főpolgármester tehát odáig már eljutott, hogy kötelességünk emlékezni 1945 februárjára, viszont azt már nem fejtette ki, hogy a kitörés túra résztvevői tulajdonképpen miért is minősülnek neonácinak.

15:20 - Nem szeretik a hideget a szélsőbalosok

Időközben az antifák fele elszivárgott valamerre. Egy nem hivatalos vélemény szerint ők nem éppen a türelmes fajta, bár lehet, csak annyira kemények, hogy meggyűlt a bajuk a hideggel. Biztos, ami fix, Vajnai Attila leereszkedett közéjük a Bécsi kapu tetejéről, hátha lelkesítő szónoklatot tud tartani nekik - írja a Pressio.

15:30  Majdnem behugyozott a punk

Punk sérós antifa gyerek úgy gondolta, hogy lehugyozza a levéltár műemlék épületét.

 

15:32 - Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezére üzent

A Vár környékén több alkalommal is volt “találkozó” a seregtagok és az antifák között. Tyirityán Zsolt azt mondta, a hadüzenetet deklarálták,

“innentől kezdve másként lesznek a dolgok”.

 

15:36 - Boldog István is megszólalt

A Fidesz korábbi országgyűlési képviselője kezdeményezte három éve, hogy nyilvánítsák terrorszervezetnek az Antifa-t. Sajnos nem lett semmi az ügyből.

Sajnos akkor nem sikerült! Itt az idő!

- írta Boldog István a Facebookon.

15:39 - Indul a Kitörés-túra

Hamarosan indul a menet. A Betyársereg tagjai a túrázók közt is nagy számban megtalálhatóak lesznek, de a szervezet biztosítja a teljes útvonalat és gondoskodik a megemlékezésen résztvevők biztonságáról. Hogy a délután folyamán menekülés közben hány antifa tapossa egymást össze, egyelőre nem tudni, de, ha lesz ilyen, beszámolunk róla.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató