2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Erőszakba torkollott egy migránsellenes brit tüntetés, tizenöt embert letartóztattak

Tizenöt embert, köztük egy 13 éves gyermeket is letartóztattak, miután egy menedékkérőknek ideiglenes otthont adó szálloda előtti tüntetés erőszakba torkollott a Liverpool melletti Knowsleyben – közölte szombaton a brit rendőrség.

A péntek este lezajlott, kezdetben békés tüntetést és ellentüntetést követően az elkövetők többek között meggyújtott tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre, és egy rendőrautót felgyújtottak. A rendőrségi közlemény szerint egy rendőr és két további személy könnyebb sérüléseket szenvedett, 15 embert – 13 férfit és két nőt – letartóztattak.

A tüntetések a knowsley-i Suites Hotel előtt zajlottak, ahol tavaly január óta adnak szállást a menedékkérőknek a brit kormánnyal kötött szerződés alapján.

A pénteki erőszakos incidens előtt a közösségi médiában pletykák és álhírek terjedtek el, miután február 6-án Knowsleyban egy férfi illetlen módon közeledett egy tinédzser lányhoz”

– mondta el Serena Kennedy, a merseyside-i rendőrség főkapitánya hozzátéve, hogy a péntek esti rendbontók ezt akarták ürügyként felhasználni az erőszakos fellépésre.

Kennedy hangsúlyozta, hogy a tinédzsert érintő incidens ügyében vizsgálat indult.
A rendőrség közleménye szerint a Suites Hotel körül fokozott rendőri felügyeletet biztosítanak a következő napokban.

A brit kormány az ország különböző részein szállodákban szállásolja el ideiglenesen a La Manche-csatornán át az országba érkező menedékkérőket, amíg feldolgozza a kérelmüket.

Rishi Sunak brit kormányfő korábban elmondta, hogy az illegális migráció visszaszorítását kormánya egyik prioritásának tartja, és új jogszabályok bevezetését tervezi a probléma kezelésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató