2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karambolban megsérült a Magyar Honvédség repülőgépe

Balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik repülőgépe az Egyesült Államokban.

A 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x egy tartálykocsival ütközött az Ohio állambeli Columbus repülőterén – erősítette meg a 24.hu értesülését a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor ütközött egy földi kiszolgáló járművel. A Falcon kisebb sérülést szenvedett, közölte a tárca. A baleset körülményeiről és a repülőgépet ért károkról nem kívánt további részleteket elárulni a HM.

A kecskeméti repülőtérről felszálló Falcon február első napján repült át a tengerentúlra. A nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint a 606-os gép február 10-én térhetett vissza Magyarországra.


Az incidens miatt a honvédség másik Falconját is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba. Ez a repülő vitte aztán február nyolcadikán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a soproni kihelyezett kormányülés után Győrből Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

A 24.hu megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy megtudják, milyen céllal ment a Falcon Columbusba, válasz azonban még nem érkezett a tárcától.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató