2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Portálunknak exkluzív interjút adott Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője

Portálunk megkereste a Betyársereg vezetőjét, Tyirityán Zsoltot az elmúlt napok incidenseivel kapcsolatban kérdeztük.

Mit gondolsz a külföldről importált antifák fellépésről?

- Nagyon veszélyes jelenségnek tartom, Nyugat-Európában ennek sajnos komoly gyökerei vannak. Itt a Vörös Brigádoktól kezdve a Baader Meinhof csoportig lehetne sorolni a különböző jelenségeket, amik egy nagyon brutális terrorista szervezet megalakuláshoz vezetnek, amit antifának nevezünk. Semmi estre sem szabad megengedni, hogy itt a közéletben a szélsőbalos, politikai terrorizmus bármilyen formában teret tudjon nyerni. 
 
Véleményed szerint gyökeret ereszthet hazánkban az antifa?

- Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ne. A Betyársereg elsősorban fellépni tud a jelenség ellen, de magát a jelenséget megoldani nem tudja. Ez az államhatalom kérdéskörébe tartozik. Ezek szó szerint partizánok, politikai orvlövészek és úgyis kell velük szemben fellépni. Ráadásul azért is fontos, hogy ezek a szervezetek ne tudjanak megerősödni, mert

ugye a szélsőbal és a liberális baloldal állandó jelleggel próbálja majdanizálni a közéletet és ezek megfelelő - úgymond - alapanyagok lennének hozzá.


Láttuk tegnap, hogy több tucat antifasiszta felvonult a Várban. A tegnapi eseményeket összefoglalnád?

- A brutális, pénteki támadásokat figyelembe véve, valamint azt, hogy Lipták Tamás ellen is megpróbáltak támadást intézni, így kiemelt figyelemmel kezeltük az eseményeket. Szombat délelőtt döntöttünk úgy, hogy egy gyors mozgósítással ellátogatunk a Széll Kálmán térre, mivel hírét vettük, hogy ott gyülekeznek, valamint meg akarják támadni a Kitörés-túrára érkezőket. A Széll Kálmán téren már beléjük is botlottunk. Pánikba estek amikor megjelentünk, menekülésbe kezdtek, menekülés közben össze-vissza taposták egymást. Ekkor keletkeztek sérülések, erről bővebben nem tudok beszámolni. Utána úgy határoztunk, hogy felgyalogolunk a Várba, a Kapisztrán térre, a Túra kiindulási pontjára, ahol a jelenlétünkkel demonstrálva próbáltunk egyfajta védelmet biztosítani a túrázók számára. Ezt a rendőrség megérkezése, illetve az óriási rendőrkordon megakadályozta és lényegében csak a Bécsi kapuig tudtunk eljutni. 


 
A jövőben is számíthatunk ilyen aljas, kegyetlen támadásokra a nemzetközi antifa részéről? 

  - Én biztos vagyok benne, hogy igen. Ez egy teljesen új jelenség, amit most itt láthatunk, mert eddig ebben az országban nem volt semmilyen formában kifejező ereje. Hülyének és idiótának lenni alapvető emberi jog, de amikor a hülyeségből és az idiótaságból származó agresszió olyan szinten nyer teret, hogy  itt embereket vernek agyon nyílt utcán azért, mert Kárpátia póló van rajta, vagy esetleg azért, mert van rajta egy túra-jelvény vagy esetleg azért, mert egy nemzeti koncertről tart éppen haza, akkor úgy gondolom, hogy ennek a jelenségnek mindenképpen véget kell vetni.

De hangsúlyozom, hogy a megoldás az államhatalom kezében van és a különböző rendvédelmi szervek rendelkeznek a megfelelő felhatalmazásokkal arra, hogy felszámolják ezt a jelenséget.

Ne akarják, hogy mi váljunk partizánvadászokká, mert abban nem lesz köszönet.

Mit gondolsz arról, hogy a balliberális média nagyon óvatosan számolt be a külföldi antifák által elkövetett gyilkossági kísérletekről? Vagy említeném Karácsony Gergelyt, aki egy jót nácizott tegnapi Facebookos bejegyzésében. Holott az antifák szabadon felfegyverkezve grasszáhattak az általa vezetett fővárosban, úgy hogy fényes nappal embervadászatot folytattak…

- Összenő, ami összetartozik. Úgy gondolom, egy valami bizonyos bárkik is állhatnak emögött a jelenség mögött, hogy meghonosítsák Magyarországon ezt a politikai-terrort, az biztos, hogy ezzel a cselekményükkel kinyitották Pandora szelencéjét és olyan folyamatokat szabadítottak el, aminek a végkimenetelével kapcsolatban még ők maguk sincsenek tisztában. Nem tudom, hogy ennek a Jámbor András nevezetű kommunista kreténnek mennyi köze van az egész jelenséghez, de

egy bizonyos, hogy nagyon elszámította magát, ha arra számított, hogy itt mi meg fogunk ijedni és, hogy egy bizonyos formában nem fogunk kellőképpen reagálni a jelenségre.

 

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató