2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Elon Musk nem engedi, hogy kirobbanjon a III. világháború

A Starlink műholdas kommunikációs hálózat szükséges az ukrajnai kommunikáció biztosításához, de nem szabad olyan műveletek támogatására használni, amelyek a III. világháború kirobbanásához vezethetnek – jelentette ki Elon Musk amerikai üzletember, a SpaceX alapítója.

„A Starlink Ukrajna kommunikációs gerince, különösen a frontvonalakon, ahol szinte minden más internetkapcsolat megsemmisült. De nem fogjuk lehetővé tenni a konfliktus eszkalálódását” – írta Musk a Twitteren.

A múlt héten a SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell beismerte, hogy a vállalat lépéseket tett annak érdekében, hogy korlátozzák az ukrán csapatokat a műholdas technológia használatában. A hírek szerint az ukránok drónok irányítására használták a Starlink-technológiát – írja a CNN.

„Vannak dolgok, amelyeket megtehetünk annak érdekében, hogy korlátozzuk a lehetőségeiket” – mondta Gwynne Shotwell újságíróknak, utalva a Starlink és a drónok használatáról szóló jelentésekre.

„Soha nem tekintettünk fegyverként a Starlinkre. Az ukránok azonban olyan módon használták ki, ami nem volt szándékos, és nem volt része semmilyen megállapodásnak” – tette hozzá  Shotwell.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató