2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

12 év fegyházbüntetést kapott a nevelt lányait erőszakoló férfi

Többrendbeli szexuális erőszak és többrendbeli szexuális visszaélés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki tíz éven át szexuálisan zaklatta élettársa előző kapcsolatából született három kislányát.

A gyerekek közül ketten még óvodáskorúak voltak, amikor elkezdte zaklatni tőket. Az ügyészség közleménye szerint a férfi győri lakásuk fürdőszobájának ajtaján nyílást vágott, onnan figyelte a gyerekeket, róluk videókat is készített. A gyerekek anyja nem vette észre a történteket, a gyerekek nem beszéltek róla.

A Győri Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak és többrendbeli szexuális visszaélés miatt 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla a férfi büntetését végül 12 év fegyházbüntetésre súlyosította.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató