2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

„Az ukrán nép a piszkos munkát végzi Washingtonnak” - telefonbetyárok "viccelték" meg az USA korábbi védelmi miniszterét

Porosenko volt ukrán elnök képviselőiként fellépő telefonbetyárok verték át Mark Espert, Donald Trump volt védelmi miniszterét. Nem kicsit.

Telefonbetyárok Petro Porosenko volt ukrán elnök képviselőinek kiadva magukat elérték Mark Esper korábbi amerikai védelmi minisztert, aki azt mondta nekik, hogy az ukrán nép az Oroszország elleni konfliktusban a piszkos munkát végzi el az Egyesült Államok számára – jelentette hétfőn a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A TASZSZ beszámolója szerint a Lexus álnéven ismertté vált Alekszej Sztoljarov és a Vovanként emlegetett Vlagyimir Kuznyecov beszélt a volt miniszterrel, aki Donald Trump kormányában töltötte be a posztot 2019 és 2020 között. 

A félrevezetett volt minisztert arra kérték, hogy ossza meg véleményét az Egyesült Államok szerepéről az ukrajnai konfliktusban.

„Az ukrán nép azt a piszkos munkát végzi, amelyet mi magunk itt, az Egyesült Államokban nem akartunk elvégezni, és ezért fogjuk továbbra is támogatni Önöket mindennel, amivel tudjuk, legyen szó lőszerről, fegyverekről, vagy hírszerzési értesülésekről”

– húzta alá Esper. Mint mondta, az Egyesült Államok számára „problémát jelent” Oroszország növekvő befolyása más országokban, így az afrikai kontinensen is.    

Ugyanakkor a volt védelmi miniszter aggodalmát fejezte ki, hogy amerikai technológia kerülhet harmadik országok kezébe az Ukrajnának szánt fegyverszállítások révén. Hangsúlyozta, Washington fontosnak tartja, hogy ezek az eszközök ne kerüljenek rossz kezekbe.



(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató