2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kulabá szerint az évfordulón nagy események várhatóak, amelyekre Oroszország emlékezni fog

Február 23-án és 24-én, a háború kezdetének évfordulóján nagy események várhatóak, amelyekre Oroszország emlékezni fog – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, akit a TSZN idéz.

“Nagyszerű események” lesznek New Yorkban február 24-én és 23-án. <…> Sok fontos politikai jelzés lesz, lesznek döntések a szankciókról, a fegyverekről, lesznek az egység szimbólumai, és ez minden szinten meg fog történni”

– mondta.

Korábban a RIA Novosztyinak úgy értesült, hogy az ENSZ Közgyűlése egy nyugati országok által javasolt oroszellenes határozattervezetet vitat meg “az ukrajnai átfogó, igazságos és fenntartható béke alapelveiről”. A határozattervezetről várhatóan a Közgyűlés február 22-i rendkívüli ülésszakán szavaznak majd.

Oroszország állandó ENSZ-megbízottja, Vaszilij Nebenzia hangsúlyozta, hogy a kijevi tűzszüneti kezdeményezésekben megfogalmazott feltételek tudatosan elfogadhatatlanok. Szavai szerint Zelenszkij “béketerve” egy gúnyolódás. Az állandó képviselő az ilyen projekteket, “legyen szó valamiféle ‘békeformuláról’ vagy ‘békecsúcsról’, nyilvánvalóan vaktölténynek nevezte, amelyek célja kizárólag a propaganda hatás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató