2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Nem vicc: Kamu Geriék Városkormányzási Akadémiát indítanak

Úgy tudni, a képzésen olyan titkokra derülhet fény, hogy például hogyan lehet jobban kormányozni egy várost.

Városdiplomáciai Akadémia után most Városkormányzási Akadémiája is lesz Budapestnek – számolt be keddi cikkében a Magyar Nemzet. 

Úgy tűnik, minden rendben van Budapesttel: tiszta a város, nincsenek dugók, felújították az utakat,

a felüljárókat és példamutató zöld beruházások zajlanak, ezért vélhetően elérkezettnek látta az időt a főpolgármester arra, hogy elindítsa ezt az akadémiát” – reagált a hírre Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Cél az átfogó ismeretek átadása

A lap azt írja: az erről szóló honlapon szereplő információk szerint a képzésen arra keresik majd a választ többek között, hogyan lehetne jobban kormányozni a városokat, amelyekben élünk, milyen a városkormányzás ma Magyarországon, valamint

hogyan oldanak meg önkormányzati feladatokat innovatív módon más országokban. 

Szerintük Magyarországon egészen eddig nem létezett olyan képzési program, amely kifejezetten a városi önkormányzatiság feladataival, működési kereteivel, dilemmáival és megoldásuk lehetséges megközelítéseivel, jó gyakorlataival foglalkozott volna.

Kiemelték, hogy az akadémia célja átfogó ismereteket adni a városkormányzás szakterületeiről azok elméleti megalapozásával, majd városi jó gyakorlatainak bemutatásával és az egyes témakörök között lévő kapcsolatok kiemelésével.  Mint fogalmaznak a honlapon, az Akadémia célja átfogó ismereteket adni a városkormányzás szakterületeiről azok elméleti megalapozásával, majd városi jó gyakorlatainak bemutatásával és az egyes témakörök között lévő kapcsolatok kiemelésével. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató