2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Galambos Lajos nem jelent meg a kecskeméti börtönnél

Galambos Lajosnak, azaz Lagzi Lajcsinak február 15-én, szerdán reggel kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe, miután áramlopás miatt 3 év 6 hónapot kapott. Azonban hiába várták a fotósok és a sajtó képviselői a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet előtt, Lajcsi még mindig nem érkezett meg a börtönhöz.

A Blikk-nek nyilatkozó ügyvéd szerint a mulatós sztárnak egész nap lehetősége van bevonulnia, hiszen a behívóban konkrét időpontot nem jelölnek meg, csak a napot. Ez persze betegség, vagy nyomós ok esetében módosítható, mindenesetre ha Galambos Lajos esetleg nem érkezne meg szerdán a kecskeméti börtönhöz, akkor súlyos következményekkel kell szembenéznie.

„Aki önként nem kezdi meg szabadságvesztés büntetésének letöltését, annak elővezetését rendelik el, esetleg elfogató parancsot ad ki a büntetés-végrehajtási bíró. Fontos megjegyezni, hogy aki önként nem kezdi meg a büntetését, és alapos okkal nem menti ki magát, az azt kockáztatja, hogy kizárják a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből”

- áll a büntetés-végrehajtásban.

A lap próbálta elérni Lagzi Lajcsit - eddig sikertelenül -, így nem tudni, hogy mi állhat a késése hátterében, de minden bizonnyal nem arról van szó, hogy el akarja kerülni a büntetését, hiszen azzal kockáztatná azt is, hogy jó magaviselet esetén hamarabb szabadulhasson a börtönből.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató