2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Antifa: a politikai orvlövészek

Sokan sok mindent elmondtak az antifáról, de azért egy-két dologgal ki kell egészíteni.

Szerencsére hazánkban nincs számottevő antifa mozgalom, csak néhány 40kg-os hülyegyerek próbál életet lehelni bele.

Ezért gondolhatta azt Jámbor András, hogy tető alá hoz valamilyen csoportosulást.

Jámbor az Indexből távozva alapította meg a Mérce nevű szennyportált, majd onnan lépett tovább Karácsony Gergely szoknyája alá, ahol tanácsadóként dolgozott, majd sajnos bekerült a Tisztelt Házba. Elmodható, hogy Jámbor a képviselői fizetéséből támogatja most a Szikra nevű szélsőbaloldali mozgalmát.

Tehát az államtól kapott pénz a hazai Antifa megerősítésére megy…

A hazai antifa-szcénáról maximum Noé Krisztina, Vajnai Attila, a két lepukkant kommunista jut eszembe, akik a korrupt szoci politikus, Hunvald György csicskásai voltak korábban.

A kommunista házaspár szinte minden antifa megmozduláson jelen van, imádják a Kurdisztáni Munkáspárt, terrorszervezet zászlaját és a vörös csillagot mutogatni.

A hétvégi eseményeken is jól látható volt eme perverziójuk. Sajnálatos módon a rendőrök nem érezték úgy, hogy el kellene venni tőlük az önkényuralmi jelképet, illetve a terrorszervezet zászalját. Egyébként nem először mutogatták már Budapesten a kommunista szarjaikat.



Noé a Várban 

 

Száva Vince, roma jogvédő is megjelent a hétvégi eseményeken, a Facebookon pózolt a "harcosokkal":

Egészen véletlenül Nefelejcs Gergely önjelölt antifa-vezér is éppen a Mérce nevű szélsőbalos blogon írkál, amit a párbeszédes Jámbor András alapított. Gyakran jelennek meg Antifával kapcsolatos agymenések. Nefelejcs amúgy a kábítószer rabja, egyik videója megtalálható a YouTube-on.

Nefelejcs Gergő, a magyarországi Antifa vasággyal 60 kilós tyúkmellű vezére olyan szintű pánikrohamot kapott egy üres székháztól, hogy egy mikrofont se bírt megtartani. A másik lehetőség, hogy az elvonási tünetei voltak ilyen durvák...

Úgy remeg általában, mint Jámbor a Parlamentben…

 

Mint tudjuk: a kábszi rossz.

 

Lelátók
 

Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon a kommunista uralom miatt nem alakult ki komolyabb mozgalom. Ez Németországról, Olaszországról, Spanyolországról, Görögországról sajnos már nem mondható el. Ég és föld a különbség, míg az előbb felsorolt országokban inkább szélsőjobbos szcéna terjedt el, addig délen és nyugaton inkább az Antifa erősödött.

 A stadionokban is eszerint alakult ki a meghatározó ideológia. Magyarországon szinte minden tábor jobbos. A lengyeleknél is inkább nemzetiérzelműek, a jobbos, nemzeti, nacionalista ideológia a mérvadó. Mindössze egy hírhedt balos táboruk van, a Polonia Varsó.

 Európa legnagyobb nacionalista eseménye kétségtelenül a varsói Függetlenség menet, amit minden évben november 11-én tartanak.



Fontos megemlíteni, hogy a futball szurkolók adják a keménymagot a Függetlenségi Meneten. Szinte minden csapattól érkeznek fanatikusok az eseményre. Pirotechnikai látványokkal emelik a színvonalat és a rigmusokkal színesítik a hangulatot. Nélkülük nem lenne az a Marsz Niepodeglosci ami. Azonban akad ellenség is. Nem a rendőrségre gondolunk. A Polonia Warszawa szurkolóit nem szívesen látják a felvonuláson, mert ők inkább antifák és nem nemzetiek. Gyakran vadászgatják, keresik őket a Függetlenségi Menet ideje alatt.

Minden évben próbálkoznak az antifasiszták is, bejelentik, hogy nagyon oda fognak csapni az asztalra, de komolytalanok. Ilyen táptalajon egyszerűen nem élnek meg a kretén szélsőbalosok. A futballszurkolók szinte 98%-ban a (szélső)jobbra húz. Ezek a gittegyletek a lengyel szcénában nagyon minimálisak,

életveszélyes is, mert minden brigád előszeretettel támadja őket.

A Polonia Varsónál azóta jobbra fordultak a dolgok: 2012-ben kiverték azt a 10-12 embert a szektorból, aki szerezte a balos köröket és azóta nem mehetnek a Polonia stadion környékére sem.

Németországban már merőben durvább a helyzet.

Szinte minden klubnál eltüntették a jobbos hangokat és az Antifa szerezte meg az uralmat.

Az NDK részein azért még találhatóak jobbosok az alacsonyabb osztályokban, de pl. a Bundesliga csapatok szinte mind balosok.

Sokszor meg is mutatják a méregfogukat.

A lelátón rendre megjelenik a...

migráns-simogatás

(Werder Bremen)


LMBTQ-propaganda, szivárványos zászlók
vörös csillagok, komcsi jelképek
Che Guevara
Palesztina, Afrika

 
A kubai tömeggyilkos diktátor külön érdekesség, aki homoszexuálisokat gyilkolt.

Che Guevara gyűlölte és diszkriminálta a homoszexuálisokat, és koncentrációs táborba zárta őket.

Nem tudom mit érezhet egy antifa, aki a szivárvány mellett Che Guevarát élteti. Valamiért imádják, lelkük rajta… Az biztos, hogy a történelmi ismereteikről nem híresek az antifák. Pl. mindenben "nácit" látnak. Biztosan a lengyeleket is azért bántalmazták a hétvégén Budapesten, mert nem olvasgattak a lengyelekről. Ugyanis a lengyelek nem nagyon rajonganak a nácikért. A lengyelek szinte satuban voltak a múlt században, keletről a szovjet, nyugatról a náci fenyegette őket.
 
Mindenképpen meg kell említeni a St. Paulit. A hamburgi egyesület a leghírhedtebb az antifa szurkolóiról.

 


Jobbos táborokat Németországban nagyitóval kell keresni:(bár halványulnak…) maximum a Dynamo Dresden-ről és az Arminia Bielefeldről mondható el. Szinte minden nagyobb táborból kiszorították, megbélyegezték, megsemmisítették a jobbos csoportosulásokat. Kitiltásokkal, bebörtönzésekkel, perekkel…mondván, ezek az elemek nácik.

Igazából manapság már Orbán Viktorra is ezt mondják... mindenki "náci"...

 Az egyik legnagyobb nemzetközi szövetség az antifa ultrák között a: Olympique de Marseille, Livorno,  AEK Athén hármas. A Livornonak egyébként a római Lazio az ádáz ellensége. Szinte ez a legnagyobb szélsőjobbos-szélsőbalos ellentét Európában. Mivel a Lazio a Serie A-ban játszik stabilan, ezért nem gyakran találkoznak a felek...

 

A legnagyobb antifa csoportok a lelátókon: Bayern München (német) Celtic (skót) Standard Liege (belga) Sevilla és Rayo Vallecano (spanyolok) Hapoel Tel-Aviv (izraeli) Besiktas (török) Omonia Nicosia (ciprusi)

Bayern München:

 

"A szerelemnek nincs neme"

Celtic és a palesztin zászlók:


Az öltözetük a fekete egyenruha, a Black Block.

A meccseken, tüntetéseken, balhékban, leszámolásaikban ezt alkalmazzák. A fekete egyenruhában akcióózó tagokat nehezebben tudja azonosítani a rendőrség.



 

Apropó: öltözet

Mint ismert, a hétvégén megtámadott magyarok is azzal vívták ki az antifák ellenszenvét, hogy military, hazafias feliratokkal ellátott ruhák, esetleg hagyományőrző ruhaarabokat viseltek.

Ez Németországban már odáig jutott, hogy egyes márkákat lehetetlenítettek el. A leghíresebb ezek közül a Thor Steinar.

Az azért kapta meg a bélyeget, mert rúna feliratokkal operált. Több olyan incidens volt, hogy a márkaboltokat Molotov-koktélokkal támadtak meg, illetve az alkalmazottakat is megverték, megfélemlítették.

Egyébként az antifasiszták zászlajaikon a vörös-fekete színeket használják. Ezt a színkombinációt viselik még cipőfűzön a bakancsaikon.



Politikai orvlövészek 

Maradjunk még Németországban, ahol külön meg kell említeni az Antifát, mint politikai terrorszervezetet.

A jobbos ellenfeleiket előszeretettel, aljas módon, orvul szokták levadászni. Mostanában az Alternative für Deutschland nevű (langyos) jobbos párt issza meg ennek a levét. (Mert az szélsőjobboldalinak nehezen minősíthető.) Az elmúlt években több AfD politikust, aktivistát ért véres merénylet.

Olyan leszámolás, amit hétvégén Budapesten láthattunk.

Az AfD-s Frank Magnitz szintén az Antifa-terror áldozata volt:

Tehát a Nyugaton már célpontba kerültek a jobboldali politikusok is, a politikai orvlövészek elvégzik a piszkos munkát, ha a baloldalnak az az érdeke...

Az AfD-s matricákkal ellátott járművek is általában pórul járnak Németországban, illetve az aktivistáikat is gyakran terrorizálják a szélsőbalos anarchisták:


Olaszországban is rendre feltűntek ezek a csoportosulások, akik Salvinit és Meloni pártját, illetve személyét támadták. Salvini pártjának irodáit is többször megtámadták. Franciaországban Eric Zemmour és Jean-Marie Le Pen volt a célpont.

Eric Zemmour tavaly az elnök választáson indult Macron ellen. Természetesen az antifák őt is terrorizálták, rohamrendőrség védte a francia politikus rendezvényét.

Az antifák rendre feltűnnek a francia sárgamellényesek tüntetésein, a németországi megmozdulásokon, illetve a görögországi egyetemisták demonstrációin (ahol brutális, molotov-koktélos támadások szoktak zajlani). Esetleg a mostanában divatos klímaterroristák soraiban is szoktak segédkezni.

Célpontban Salvini:

 

"Salvini, te szar"



Mivel ez egy jól megszervezett nemzetközi szcéna és a magyarországi elvtársaik nyálukat csorgatva nézik ezeket a harcosokat a Nyugati zavargásokban, gondolták, hogy meghívnak soraikba néhány nehézfiút és lányt. Ezt szervezték a Kitörés-túrára, mint Kelet-Európa egyik legnagyobb "náci-eseményére". Nem nehéz elképzelni, ahogyan a Mérce-Szikra aktivisták felveszik a kapcsolatot a külhoni szélsőségesekkel.

Amerikában is elszabadult az antifa őrület. Elég vicces, és egyben szánalmas, amikor pl. Portlandban sarlókalapáccsal vonulnak a szélsőbalos jenkik.

Ezt azért 30 éve nem nagyon gondoltuk volna.

Portland egyébként a legnagyobb fellegváruk az USA-ban. Emlékezhetünk a BLM tüntetésekre, amikor elszabadultak több városban az indulatok, pontosabban, amikor Nike, Adidas stb. boltok kifosztásával siratták George Floydot, akkor többször feltűnt az antifa is. Kyle Rittenhouse-t is meg kell említeni, aki egy ilyen akcióban esett neki a zavargóknak, önvédelemből lelőtt néhányat közülük. Odáig jutott a történet, hogy az előző elnök, Donald Trump szorgalmazta az Antifa betiltását szorgalmazta, terror szervezetté akarta nyilvánítani, amiből nem lett semmi.

Idehaza Boldog István, fideszes képviselő gondolkodott hasonló lépésen, de sajnos abból sem lett semmi.

Talán most itt az idő.

A fosztogatások ellen fellépő Rittenhouse-t felmentették a bíróságon


Az egyik legrégebbi és legismertebb antifa csoport az Egyesült Államokban a Rose City Antifa, amely saját bevallása szerint 2007-ben alakult az oregoni Portlandben. A szervezetnek rengeteg követője van a közösségi médiában, az őket érintő híreken kívül néha a jobboldali személyek személyazonosságát és személyes adatait is felfedik. Ezt egyébként doxxingnak nevezik, ilyenkor olyan embereket lepleznek le, akikről a tágabb környezetük nem tudja, hogy szélsőjobboldali, esetleg náci eszméket vallanak, vagy ilyen csoportosulásnak a tagjai. Az Index azt írja, nem egy esetben rúgtak már ki valakit a munkahelyéről azután, hogy az antifák felfedték az illető anonimitását.

A Twitteren egyébként érdemes Andy NGO-t bekövetni, aki az amerikai antifa működéséről akar informálódni.



 Spanyolországban az egyik legemlékezetesebb incidense egy madridi nacionalistához, Josué-hoz (Estébanez de la Hija) köthető. 2007-ben gyakorolt jogos önvédelmet a metróban rátámadó ~100 antifa fegyveres ellen. Egy fiatal támadót halálra késelt, amiért 26 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték – annak ellenére, hogy nyilvánvalóan az életét védte. Josué egyébként a National Democracy nevű szélsőjobboldali párt egyik eseményére igyekezett eljutni, az antifa pedig az ellentüntetésre.

Sokan úgy értékelik, hogy ez csupán a szélsőjobb és a szélsőbal "játéka". Ez téves megállapítás, mert az előbb említett poliitkusoknak sincs semmi közük az ún. fasizmushoz. Zemmour pl. egy zsidó ember. Annyi a bűne, hogy a bevándorlás ellen lépne fel. Illetve az AfD-ről sem mondható el, hogy szélsőjobbos párt lenne. Hazánkban sincs fasiszta politikus.

Ezeknek a terroristáknak a nemzettel, a hagyományokkal, az egészséges értékrenddel van bajuk. 

 

A magyar antifa oly láthatatlan, hogy maximum a Mérce blogon jelenik meg, illetve a május elsejei városligeti dagonyázásban. Bár mostanában már szépen felújították a ligetet, ezért remélhetőleg nem fogják ott rontani a levegőt. Eddig simán elfértek a lepusztult PeCsa mellett, de most már hülyén néznének ki a gyönyörű Magyar Zene Háza mellett.



 

Jelszavaik: No Pasaran 
 
A ¡No pasarán! (spanyol, jelentése kb. ’Nem fognak átjutni!’; franciául: Ils ne passeront pas, angolul: They shall not pass) egy nemzetközileg elterjedt politikai szlogen, amelyet eredetileg háborús körülmények között használtak azon szándék kifejezésére, hogy egy pozíciót meg fognak védeni az ellenségtől. Használatára való első utalás az első világháború verduni csatájából, a francia Robert Nivelle tábornoktól származik (bár egyesek parancsnokának, Henri Philippe Pétainnek tulajdonítják). Francia nyelven ezután már propagandaplakátokon is megjelent.

Később a spanyol polgárháborúban (1936–1939) Madrid ostroma alatt használta ismét ebben az elhíresült formában a baszk származású Dolores Ibárruri, becenevén „La Pasionaria”, a Spanyol Kommunista Párt (Partido Comunista de España) egyik alapítója. A ¡No pasarán! így nemzetközi antifasiszta jelmondattá vált, s máig így használják baloldali politikai körökben.

 Előszeretettel használják feliratokon a St. Pauli halálfejet, illetve a "refugees welcome"… vagy az "egy ember sem illegális", mivel imádják a migrációt. 

Tehát az lmbtq, az illegális bevándorlás és az antifa kéz a kézben jár...

Amikor támadásba lendülnek azt vonyítják, hogy

"Alerta, Alerta, Antifascista"

Múlt vasárnap óta özönlenek Telegram csatornák chatbot-jához az információk a hétvégi támadásokkal összefüggésben - írja a Magyar Jelen. Ide futott be egy hozzászólás képernyőfotója, amit egy titkos antifa Facebook csoportban ejtett meg egy bizonyos Szabó Péter.

Fotó: Szabó Péter Facebook
 
A hazai antifák jelentős része valóban retteg a hétvége bármilyen jellegű következményétől, Szabó azonban megpróbál életet rázni beléjük, kevés sikerrel. Néhány kiemelt idézet hozzászólásából:

Elmentek mostmár a picsába! Morál?! Egy az egyben?! Mi a vészterhes faszról pofáztok?!

Az antifa aktivista kirohanása azoknak az elvtársainak szól, akik megjegyezték, nem biztos, hogy korrekt volt nyolcan, felfegyverkezve egy embert lerohanni.

Ez nem gyávaság, hanem hatékony rajtaütés.

– fogalmaz az aktivista, majd részletesen fejtegeti, hogy a vörösterror olyan emblematikus alakjai, mint a partizánok, népi banditák, anarchista-kommunista-szindikalista mozgalmárok mindannyian ezekkel az eszközökkel éltek, és most vélhetőleg forognak a sírjukban, mert a magyar elvtársak szörnyülködnek. Azt javasolja nekik, hogy “szálljanak le a szivárványtrippes hippi-pónijukról”.

Azonban a lényeget a hozzászólás vége felé találjuk meg.

Szabó megfogalmaz egy kritikát a támadással kapcsolatban. A taktikával teljes mértékben azonosul, de szerinte stratégiai hibát vétettek a támadók, ugyanis:

Ha azon csámcsognátok, hogy miért pusztán véletlenszerűen felismert járókelők váltak célponttá és nem a mozgalmi szervezők, vezetők, propagandisták, stb azt érteném és még igazat is adnék

…a hangadó ideológusaikat, boltjaikat, kiadóikat így kell terrorizálni. Ha eltűnnek az utcáról nem lesz tömegbázisuk!

Szabó ezzel a hozzászólásával valószínűleg okoz most fejfájást Jámbor Andrásnak, Varga “Nefelejcs” Gerinek, Csoma Lajosnak, Bertalan Andrásnak és a többi elvtársnak.

Most, hogy egyértelműen látszik, a hazai antifa rendelkezik olyan alakokkal, akik hajlanak további erőszakos cselekmények végrehajtására, továbbá egy olyan személy, aki brutális támadásokban vett részt pártpolitikai kapcsolatokkal is rendelkezik számos új kérdést is napirendre kell venni.

Az elmúlt években sokan legyintettek Magyarországon, amikor az antifa szóba került, azonban voltak, akik tudták, hogy hosszútávon bajt okozhatnak, így odafigyeltek rájuk. Látták, ahogy a sötétben építkeznek, szubkulturális vonalon toboroznak. Klubokat és egyéb intézményeket hoznak létre. Önkormányzati vonalakon már régebben, de Jámbor parlamenti mandátumával országgyűlési szinten “szakértőként” jelennek meg, és nem egy esetben nyilatkoznak. Jámbor saját maga mondta el, hogy fizetésének egy részét különböző civil szervezetek támogatására ajánlja fel…

Kripta, Népszíntér, Klub Vittula, Terem (Veszprém), Gólya.

Ezek egytől egyig olyan helyek, ahol szépen csendben szervezkednek. De, most napfény világít be ezekbe a dohos pincékbe, és mindenki számára láthatóvá válnak azok a csótányok és patkányok, akik közvetve vagy közvetlenül felelősek a kialakult állapotokért - írja a Magyar Jelen.

Hoppá! A hétvégi események után megjelent a Facebookon egy írásuk

Természetesen a Mérce oldalát linkelték.

„Az nagyon nagy siker, hogy a Várban nem tudták megtartani a megemlékezésüket. Az ellentüntetéshez is többen csatlakoztak a korábbiaknál. Ugyanakkor az is első alkalommal fordult elő, hogy fokozott ellenőrzés keretében megmotozták az ellentüntetés résztvevőit a tüntetés után a Várban. Ez azt mutatja, hogy komolyan veszik a szerveződést, és próbálják keretek közé szorítani, miközben a tüntetés után nem védtek meg minket a Vár körül mászkáló náciktól. Lehetővé tették, hogy ránk támadjanak, mi magunk viszont képesek voltunk együtt maradni, megvédeni magunkat.”
„Nagy győzelem, hogy csak privátban tudták megtartani a rendezvényt, és a Várat mi foglaltuk el órákon át.”
„Általában az a cél, hogy a társadalom nyomására az állam betiltsa az eseményt. Nyilvánvaló, hogy egy nagy hálózatépítő találkozóról van szó, veszélyes fasiszták részvételével, szóval a logikus következtetés az esemény betiltása lenne.”
„Mi úgy látjuk, hogy az antifasizmus egy erkölcsi alapállás kell legyen, az a tény a furcsa, hogy ezért harcolnunk kell.”
„Az antifasizmus egy hozzáállás, ami arról szól, hogy milyen világban akarunk élni. Nem olyasmi, amit egy eseményen előrántasz. Ebbe beletartozhat koncertek szervezése, előadások vagy olyan oktatási események, amelyek az antifasizmus történetéről és módszereiről, az internacionalizmusról szólnak. Ez nem olyasmi, amit egy egyéni pozícióból választhatsz, hanem egy szükségszerűség, amire egyre többen kellene ráismerjenek, amikor szétnéznek a társadalomban és a világban.” - írják Nefelejcsék...

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató