2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Baranyi Krisztina Budapest főpolgármestere akar lenni

Minden eszközt bevet Baranyi Krisztina, hogy folytathassa karrierjét, a kerület pénzéből a jövőjét is építgeti a roham tempójú költekezésekkel. Elsősorban újra Ferencváros polgármestere szeretne lenni 2024-ben, de a megnyilvánulásaiból, Facebook-posztjaiból – nagyon sokat ír budapesti ügyekről – arra lehet következtetni, hogy mer nagyot álmodni, akár a főpolgármesteri címet is megszerezhetőnek tartja. Ezt egyébként már a parlamenti választás idején sem tartotta elképzelhetetlennek – írja a Mandiner. 

A lap szerint amikor ugyanis Karácsony Gergelynek esélye volt arra, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyen, egy folyosói beszélgetés szerint Baranyi komolyan számolt azzal, hogy indulhat Karácsony megüresedő székéért. Ismerve a főpolgármester mostani megrendült pozícióját – több ellenzéki párt sem tartja nyilvánvalónak, hogy újrázhat –, valóban nem irreális elképzelés, ha a 9. kerületi politikus jövőre a riválisa szeretne lenni.

De ha a Városház utcába végül nem is teheti át a székhelyét, a Bakáts téri irodájából – itt van a 9. kerületi polgármesteri hivatal – nagyon nem szeretne kiköltözni, ezért aki a sorsáról dönthet és számít, annak igyekszik szívességet tenni.

Független politikusként nyilván nagy szüksége van az ellenzéki pártok támogatására, de a zsarolást, fenyegetést most felváltotta a politikustársainak a „megvásárlása”

– fogalmazott a Mandinernek Gyurákovics Andrea, a Fidesz frakcióvezetője. Ezért az idei, 30 milliárd forintos főösszegű költségvetésben – erről csütörtökön tárgyalnak a képviselő-testületben – olyan tételek szerepelnek, amelyek a megválasztott képviselők számára hasznosak lehetnek a választókerületükben.

Míg a korábbi években alig-alig maradt pénzt beruházásokra, felújításokra – nem is történt sok minden Ferencvárosban az elmúlt három és fél évben –, idén több komoly fejlesztés történik, ami egyértelműen az osztogatás jele. Megkezdődtek a közterületek, játszóterek rendbe tétele – többek között a József Attila lakótelepen, az Ecseri úti metrómegálló felszínén, a Valéria téren –, és megpróbálják a korábbiaknál persze kisebb mértékben folytatni a tömbrehabilitációt is – mondta a kormánypárti politikus.

Gyurákovics Andrea szerint Baranyi a nem csupán a politikusok, hanem a hivatali dolgozók körében is igyekszik támogatást szerezni, ezt többek között azzal szeretné elérni, hogy a polgármesteri kabinet 12 tagjának – ez a kutyapártosokból, volt együttesekből, SZDSZ-esekből álló csapat és teljes mértékben lojális hozzá – két év alatt csaknem 30 millió forintnyi jutalmat adott. A polgármester a ferencvárosi médiát is teljesen maga mellé állítja, készülve már a kampányra.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató