2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Baszd meg Belgium! - elszabadultak a migránsok Brüsszelben

Brüsszelben több száz migránst lakoltattak ki egy általuk elfoglalt épületből.

Ide vezet a liberális, migránsbarát politika... A tegnapi eseményekről itt írtunk!

A Vlaams Belang (Flamand Érdek) elégedetlen a menedékkérők és illegális bevándorlók szállodai fogadásával:

„A mi országunk nem a Hotel Belgica”

- akadtak ki a politikusok, mivel most a migránsokat egy Sint-Pieters-Leeuw-i szállodában fogják elhelyezni. Tom van Grieken elmondta, hogy 163 illegális bevándorlót szállásolnak el egy hotelben.

Szerdán 163 menedékkérőt és illegális bevándorlót – mindannyian egyedülálló férfiakat – szállítottak át a paleizenstraati megüresedett székhelyről az Ibis Budget Hotelbe Ruisbroekban, Sint-Pieters Leeuw egyik alközségében, Flamand Brabant tartományban. Ők 13 éjszakát töltenek majd ott, a többi szállóvendég között. Összesen 60 szobát béreltek, ahol háromfős csoportokban helyezkednek el. A szobánkénti önköltség 60 euró éjszakánként, így a teljes költség közel 47 000 euró lesz.

A Vlaams Belang elnöke, Tom Van Grieken "teljesen elfogadhatatlannak" nevezi, hogy a szövetségi kormány menedékkérőket és illegális bevándorlókat szállásol el egy szállodában. Szerinte Nicole de Moor menekültügyi és migrációs államtitkár (cd&v) azt a jelzést küldi, hogy érdemes megszegni a törvényt. „A mi országunk nem a Hotel Belgica. Meg kell szabadulnunk a Vivaldi-menedzsmenttől, amely az egész világ társadalmi jóléti központját játssza” – hangsúlyozza a Twitteren közzétett videóüzenetében.

Maga De Moor a Twitteren úgy reagált, hogy a Paleizenstraat egykori lakóinak menedékhelyét a Brüsszel-Főváros Régió szervezi. Azt is sajnálja, hogy nem egyeztetett Desmeth polgármesterrel. 

A jobboldali Flamand Érdek nevű párt politikusa a Twitteren számolt be a fejleményekről:

"Élőben: Illegálisok és menekültügyi csalók azt skandálják, hogy „Baszd meg Belgium!”, miközben fővárosunk utcáin masíroznak új lakóhelyük felé, amelyet… Belgium fizetett" 

Barbara Pas, a Vlaams Belang politikusa szerint az ülésteremben a Paleizenstraat-i emnedékhely kilakoltatása ugyanolyan kaotikus volt, mint maga a menekültügyi politika. Attól tart, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy ilyen helyzettel szembesülünk. „Ez a szituáció a menekültügyi politika csődjét szimbolizálja ebben az országban. Amíg nem történik gyökeres változás a politikában, továbbra is szembe kell néznünk ezekkel az embertelen körülményekkel” – figyelmeztet. Azt is sajnálja, hogy „minden ígéret ellenére” menedékkérőket és illegális bevándorlókat szállásolnak el egy szállodában.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató