2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

RTL Klub: A Vadhajtások.hu miatt félnek Jámborék és a Mérce újságírói

Hát idáig jutottunk. Változtatás nélkül közöljük az RTL Klub cikkét és híradóját.

Ezt sikerült nekik összehozni:

„Elkaplak, te b*zi antifa kislány” – magyar aktivistákat fenyegetnek a külföldi bűnözők viperás akciói miatt

A szélsőjobboldali blogszféra és egy kormányközeli portál is igyekszik összemosni a hétvégi, külföldiek által elkövetett támadásokat a magyar baloldal szereplőivel, köztük a Szikra Mozgalommal és a Mércével. Ezek a szervezetek állításuk szerint semmilyen kapcsolatban nem álltak a támadókkal, de van olyan tagjuk, aki már halálos fenyegetéseket kap.
 
„Felhívtak, a hívó a Becsület napján készült anyagom után érdeklődött. Aztán elkezdett fenyegetni, hogy köcsög geci, megöllek, eltöröm a kezedet, ilyesmi” – számolt be a vállaltan baloldali médium, a Mérce munkatársa keddi élményéről. Már a rendőrségen tartózkodott, hogy feljelentést tegyen, amikor még egy fenyegető telefonhívást kapott. „Elkaplak, te buzi antifa kislány” – szólt ekkor az üzenet.

A hétvégén – valószínűleg német szélsőbaloldali bűnbandákhoz tartozó – egyének több olyan ember ellen is erőszakos támadásokat indítottak, akikről azt feltételezték, hogy a szombati Becsület napja nevű megmozdulásra igyekeztek. A hírekre több magyar szélsőjobboldali blogger és politikus is lecsapott, akik azóta igyekeznek a külföldi támadókat a magyarországi baloldalhoz – köztük a Becsület napja elleni békés megmozduláson megjelenő Szikra Mozgalomhoz, és az azt szervező Autonómiához – kötni. 

A hazai aktivistáknak állításuk szerint fogalmuk sincs, hogy kik lehettek a támadók. Viszont aggódnak amiatt, hogy ellenük korbácsolják a közhangulatot a szélsőjobbosok.

 

Bosszú, nem hidegen tálalva

Már olyan támadásról is tudni, amely antifának vélt magyarok ellen történt. Ahogy a HVG beszámolt róla, szombaton egy ötfős, társaságot támadott meg 8-10 szélsőséges. Az áldozatok között három férfi és két nő volt, előbbiek egyikének orra és arccsontja is eltört, másikuk pedig koponyazúzódást és agyrázkódást szenvedett. Az ötfős járókelő társaságnak viszont sem a szélsőjobb-, sem a szélsőbaloldali szélsőségekhez nincs közük, éppen ebédelni tartottak.

„Amikor bomberdzsekiseket vertek meg feltételezett antifák, akkor a rendőrség gyűlöletbűncselekmény miatt kezdett el nyomozni, nyomozócsoportot alakított, külön sajtótájékoztatót tartott, viszont amikor később a szélsőjobboldaliak vertek meg feltételezett ellentüntetőket, arról nem igazán kommunikál a rendőrség, és még csak nem is közösség tagjai elleni erőszak a vád” – mondta a hatóságok munkájáról Hegyi Szabolcs, a TASZ szakjogásza.

Szélsőjobboldali felületeken az elmúlt napokban több felhívás érkezett az „önvédelemre” a külföldi szélsőbalosok támadásai miatt. A Magyar Jelen nevű radikális lap azt írta – tévesen – a szombati eseményekről: „a Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében. Az importált antifasiszták közül menekülés közben jó néhányan elestek és beütötték magukat. Most rendőrök védik őket”.

A megtámadottak a Telexnek azt nyilatkozták: „Nehezen lehetne minket veszélyforrásnak nézni, békés emberek vagyunk, akik éljük a magunk életét Budapesten. Nem importáltak minket sehova, Budapest az otthonunk, ahol kopaszok fényes nappal, minden ok nélkül megtámadtak minket. Fél percet sem álltunk az utcán, arról beszéltünk, hova menjünk ebédelni. Egy szót sem szóltunk a kopaszokhoz a támadás előtt”.

Az rtl.hu megkereste a szombati megmozdulást szervező Autonómiát is, akik azt írták: 

A fenyegetések folyamatosak, a Telegramon tolják direktbe, hogy majd meg leszünk verve hazafelé, doxxolják az antifákat. A szombat esti eseményünket meglátogatta emberkedni a Legio Hungaria 10-15 tagja. 

Szerintük a helyzet annyira komoly, hogy a rendőrség kiment „szólni, ha bármi van, hívják őket” két budapesti közösségi helyhez is, amelyek népszerűek a baloldali aktivisták körében.

Megkérdeztük a Szikra Mozgalom szóvivőjét, Bereczki Áront is a jelenlegi helyzetről. Ő azt mondta: „szombaton a Halászbástyánál a tagjainkat is érték fizikai atrocitások. A beszámolók alapján a másik oldalról mécseseket hajigáltak a tagjainkra, illetve a Bede Zsolthoz kapcsolódó médium gyakorlatilag azóta is próbálja hergelni a szélsőjobboldali csoportokat ellenünk. Ezzel kapcsolatban vizsgáljuk a jogi lehetőségeinket”.

Mik a vádak?
A fent említett szélsőjobboldali aktivista blogja kezdettől fogva a Jámbor András parlamenti képviselő nevével fémjelzett Szikrához, és a korábban általa alapított Mércéhez kötötte a támadásokat, bizonyítékok nélkül. Nem kevesebbet állítottak már szombat délután, minthogy „Jámbor András antifasiszta mozgalma szervezte a nemzetközi téren, hogy tegnap terrorista akció keretében, aljas indokból, előre kitervelten gyilkossági kísérletet követtek el magyar ember ellen”.

A jelenleg az USA-ban tartózkodó politikus ellen már ekkor is alig burkolt módon uszítottak. „A rendőrség szerint, amennyiben valaki hátulról, viperával, félholtra veri Jámbort ESETLEG, aztán megrugdossák heten, és a vérző pofájába gázt fújnak, csupán garázdaságot követne el...” – írták.

Ezzel egy időben elindult az úgynevezett „doxxolás”, azaz a szervezetek vélt vagy valós tagjai neveinek, személyes adatainak nyilvánosságra hozása. Ez ugyanúgy folyik Facebookon, mint a kevésbé moderált Telegram szélsőjobbos csatornáin.

Antifa olvasóinkat pedig megnyugtatjuk, egyelőre nem tesszük nyilvánossá az adatokat. Nem fogjátok tudni kiről, milyen információk vannak a birtokunkban, kinek a lakcímét, munkahelyét tudjuk. Lehet pont a tiédet, lehet a legjobb barátodét, de az is lehet csak édesanyádét 
– olvasható a Telegramon.

Kedden a kormányközeli Pesti Srácok hozott le egy cikket az ügyben, amelyet egykorábban hazugságon kapott, másszor rágalmazás miatt jogszerűen elítélt szerző jegyzett. Ebben összekötik az Autonómia által szervezett, de a Mérce által is hirdetett békés demonstrációt a „Stop Nazi Glorification” nevű német szervezkedéssel, amely szintén toborzott embereket Budapestre.

Az RTL Klub "újságíróját" is ide tesszük, ha neki szabad, nekünk is. 

~ lécci osszad meg ~
Mint valszeg sokan tudjátok, B*de Zsolt és egy többször hazugságon kapott "kolléga" jelenleg azt terjesztik, hogy a hétvégén Budapesten verekedő külföldieket magyar politikai/civil szervezetek hívták ide rendet bontani.

Több infó eljutott hozzám már arról, hogy "antifának" vélt itthoni egyéneket fenyegettek/támadtak meg a napokban a hisztériakeltés miatt. Szeretnék cikkben foglalkozni a jelenséggel, így óriási segítség lenne, ha elmesélnék nekem a történetüket azok, akiket valamilyen atrocitás ért emiatt mostanában.

Természetesen anonim módon menne az egész, senkit sem akarok kitenni még több veszélynek. Nyugodtan írjatok rám privátban, és minden felmerülő kérdésre válaszolok.
Előre is köszönök minden segítséget!

Az újságíró cikkünk megjelenése után, törölte a posztját...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató