2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A húsvétot is börtönben töltheti a drogügy gyanúsítottja, Herczeg Zoltán

LETARTÓZTATÁSA KÉT HÓNAPOS MEGHOSSZABBÍTÁSÁT INDÍTVÁNYOZTA AZ ÜGYÉSZSÉG

A karácsony után a húsvétot is börtönben töltheti a drogkereskedelemmel és -fogyasztással megalapozottan gyanúsított Herczeg Zoltán divattervező. A Fővárosi Főügyészség, egyetértve a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésével, indítványozta, hogy két hónappal hosszabbítsák meg – a baloldali közszereplőként elhíresült – Herczeg letartóztatását április 23-ig.

A karácsony után a húsvétot is börtönben töltheti Herczeg Zoltán baloldali radikális közéleti szereplő, civil foglalkozását tekintve divattervező, tudta meg a Magyar Nemzet. 

A napokban a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a Fővárosi Főügyészségen, hogy indítványozzák: hosszabbítsa meg a nyomozási bíró Herczeg Zoltán és gyanúsított-társa február 23-án lejáró letartóztatását. 

A Fővárosi Főügyészség ma indítványozta mindkét letartóztatás meghosszabbítását újabb két hónappal, április 23-ig. Az indoklás szerint azért, hogy biztosítható legyen a gyanúsítottak rendelkezésre állása, illetve mert szabadlábra helyezésük vagy enyhébb kényszerítő intézkedés esetén befolyásolhatnák a nyomozást. A nyomozási bíró jövő héten dönt az indítványról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél – Herczeg Zoltán gépkocsijában és lakásán – összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató