2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Évet értékelt a Párbeszéd: bezöldítjük Magyarországot

Zöldebb és szolidárisabb Magyarországot építenének, és nem fordítanák szembe a fővárost az ország többi településével – a mérhetetlen Párbeszéd öt "politikusa", öt helyszínen értékelt évet és mutatta be a párt „Magyarország vízióját”.



„A zöld elkötelezettségű városvezetők a jövő Budapestjét és a jövő Magyarországát építik” – mondta Karácsony Gergely, főpolgármester a Párbeszéd évértékelő videójában.

Karácsony, aki egyben a Párbeszéd politikusa is, arról beszélt, hogy ők arra költik az adófizetők pénzét, ami valóban a jövő Budapestjét szolgálja, példának a metrófelújítást, az új buszokat és villamosokat hozta. Kiemelte, hogy haladhattak volna gyorsabban is, ha az energiaválság és a Covid mellett nem kellett volna a kormánnyal is megküzdeniük.

„Az elmúlt években több mint 160 milliárdot vett ki a kormány a fővárosi költségvetésből” – ez a főpolgármester szerint egy fél metró ára.

„Talán azt gondolják, lehet nyerni Budapest nélkül is.” Azonban Karácsony szerint csak veszíteni lehet azon, ha szembeállítják a fővárost és az ország többi részét. Az évértékelő videóban a Párbeszéd országgyűlési képviselői (Szabó Rebeka, Berki Sándor) és polgármesterei (Karácsony Gergely, V. Naszályi Márta) részletezik, hogy ők milyen Magyarországot képzelnek el: Zöld Magyarországról beszélnek, de csatlakoznának az Európai Ügyészséghez, és nem lennének „Putyin európai bábjai”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató