2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Brit védelmi miniszter: Az oroszoknak gondja van a fegyverek utánpótlásával, és csupán métereket képesek előrenyomulni

Mindemellett arra sincs bizonyíték, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, vélekedett Ben Wallace.

„Semmi sem támasztja alá a félelmeket a háború első évfordulójának közeledtével, hogy Oroszország nagy offenzívára készül”. Ezt a brit védelmi tárca vezetője, Ben Wallace nyilatkozta a Financial Times-nak.

Wallace kifejtette: nincs bizonyíték arra, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, és idáig legfeljebb néhány négyzetméternyi új területet (!) tudott elhódítani, már ha egyáltalán.

Tehát szó sincs arról, hogy az agresszor kilométerekkel tudott volna előretörni.

Mint a tárcavezető mondta, azt látni, hogy a külföldi partnerek hozzáállása alapvetően megváltozott. Tavaly még arról ment a vita, hogy küldjenek-e harckocsi-elhárító rakétákat. Most meg már nehézpáncélosok mennek. Ebben döntő volt, hogy Washington úgy határozott: jobban beleáll a konfliktusba. Az Egyesült Államok erre az évre már csaknem 8 milliárd dollárnyi katonai segélyt ígért. De a vadászgépek szállítása egyelőre függőben van, és a miniszter úgy véli, hogy arra egyhamar nem is lehet számítani.

A miniszter nem tudja, meddig lehet kitartani a vágóhíd-politika mellett, hiszen a 180 ezer áldozatot (!) feleségek, anyák, testvérek, barátok siratják, és ekkora veszteséget nehéz eltitkolni a nép elől. Azon felül nyugati illetékesek úgy tudják, hogy az orosz hadvezetésnek gondot okoz a fegyverek utánpótlása is. Ezt mutatja, hogy sok idő telik el a polgári infrastruktúrára mért csapások között, és hogy az arcvonalon gyakorlatilag kiporciózzák a tüzérségi lőszereket, vélekedett Wallace.

Megjegyezte, akad gond az ukrán utánpótlással is, de az csak idő kérdése, hogy befussanak nyugatról az újabb küldemények.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató