2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egy 13 éves szír gyilkolt rendőrt Németországban

Egy héttel azután, hogy Ulm városában egy csapat fiatal félholtra vert egy 25 esztendős rendőrt, a hatóságok azonosították a feltételezett elkövetőket, akik között van egy 13 éves szír fiú, egy 18 éves német-török kettős állampolgár is.

Korábbi híradások szerint a rendőrséget február 8-án az éjjeli órákban riasztották, hogy négy gyanús alakot láttak. A kiérkező rendőrre azonban a csoport rátámadt, és olyan súlyosan megverték, hogy életmenő műtéteket kellett rajta végrehajtani. A tettesek elmenekültek, indítékuk nem világos.

A német sajtó a város kereszténydemokrata polgármesterét idézve arról írt, hogy Ulmot alapvetően biztonságos településként tartják számon. Viszont a helyiek arról panaszkodnak, hogy bizonyos környékeken ez koránt sincs így, a vasútállomás például szemetes, fiatalok hordái lepik el, és probléma van a drogfüggőkkel is. Éppen minap adtak hírt arról is, hogy lövés dördült az ulmi vasútállomáson: szerencsére nem sérült meg senki, a hatóságok vizsgálják, ki lövöldözhetett.

És koránt sem egyedi eset, hogy Németroszágban rendőrökre támadnak. A Deutsche Welle német közszolgálati csatorna is hírt adott róla, hogy csütörtök éjjel egy farsangi buli torkollt tömegverekedésbe. Jelentésük szerint Trier városában egy éjszakai klubhoz riasztották a rendőrséget egy verekedés miatt.

Az erősen részeg bulizók azonban ellenálltak, a mintegy negyvenfős társaság üvegekkel, vascsövekkel felfegyverkezve rontott az egyenruhásoknak, akik még figyelmeztető lövést is leadtak. Öten így is sérüléseket szenvedtek, miközben csak két embert vettek őrizetbe.
A Bild című német bulvárlap emlékeztetett rá, hogy a jelenség nem új keletű: a 2021-es statisztikák szerint 416 alkalommal támadtak rendőrökre az év során, ami húszszázalékos emelkedés az előző évhez képest.

 

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató