2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kanalas Harris megfenyegette az oroszokat: Felelősségre vonjuk önöket!

Az amerikai alelnök nem kételkedik semmiben.

Oroszország barbár és embertelen háborút folytat Ukrajna ellen, nevében emberiesség elleni bűncselekményeket követnek el a megtámadott országban – jelentette ki Kamala Harris szombaton az 59. Müncheni Biztonsági Konferencián (MSC).

Az amerikai alelnök a világ legrangosabb biztonságpolitikai fórumán orosz fegyveresek által Ukrajnában elkövetett gyilkosságokról, kínzásokról, szexuális bűncselekményekről és ukrán állampolgárok Oroszországba áttelepítéséről gyűjtött adatokat ismertetve kiemelte: „áttekintettük a bizonyítékokat, ismerjük a jogi előírásokat, és nem kételkedünk abban, hogy emberiesség elleni bűncselekményekről van szó”.    

Az Egyesült Államok kormányának nevében „azt mondom a bűncselekmények elkövetőinek és feletteseiknek vagy bűntársaiknak is, hogy 

felelősségre vonjuk önöket” 

– húzta alá a demokrata politikus. Kijelentette, hogy hazájában pártpolitikai oldalakat átívelően egységes és szilárd Ukrajna támogatása, az Egyesült Államok így kitart Ukrajna mellett, ameddig csak szükséges. „Az idő nem Putyinnak dolgozik” – mondta Kamala Harris.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató