2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ursula megdöbbentő beismerést tett Oroszországról

Von der Leyen: a Nyugat már két hónappal a katonai művelet előtt szankciókat készített elő Oroszország ellen

Az Európai Unió és az Egyesült Államok már az ukrajnai különleges művelet kezdete előtt szankciókat dolgozott ki Oroszország ellen - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a müncheni biztonsági konferencián, a politikus beszédéről készült videót a Twitterén tette közzé.


Szerinte az Oroszország határainál lévő csapatok telepítéséről szóló hírszerzési információk nyilvánosságra hozatala az Egyesült Államok részéről késztette Európát ilyen lépésekre.

"A kabinetem, az Európai Bizottság már decemberben elkezdett együttműködni a Fehér Házzal és a pénzügyminisztériummal az Ukrajnával való konfliktus esetén Oroszországgal szembeni lehetséges szankciókról. Valójában abban reménykedtünk, hogy nem kell majd alkalmaznunk ezeket a szankciókat" - mondta a politikus.

Hozzátette, hogy a szankciók elsősorban a Nyugat csúcstechnológiai és nélkülözhetetlen áruit hivatottak sújtani az orosz piacon.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy az észak-atlanti szövetség már 2014 óta készült egy ukrajnai konfliktusra. Szerinte az orosz különleges művelet "nem változtatta meg a szövetséget", csupán a kollektív védelem legnagyobb megerősítésének fontosságát bizonyította.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató