2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

"Az ukrajnai nácik támogatása ellen" béketüntetés kezdődött Washingtonban (Videók)

Az amerikai főváros központjában tömeges megmozdulás kezdődött az "ukrajnai nácik támogatása" ellen.



A Libertariánus Párt által szervezett "Harag a hadigépezet ellen" elnevezésű menet kezdete előtt mintegy száz ember gyűlt össze a Lincoln Memorialnál. A tüntetők "az ukrajnai nácik támogatása" elleni transzparenseket, valamint orosz zászlókat tartanak a kezükben. Az egyik tüntető egy transzparenst tart a kezében, amelyen Seymour Hersh újságíró cikkének fő üzenete olvasható:

"Biden aláásta az Északi Áramlatot."

A szervezők szerint a tüntetők az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás megszüntetését és a béketárgyalásokat, valamint a NATO feloszlatását fogják követelni. Az emlékműnél tartott gyűlés után a tervek szerint a Fehér Házhoz vonulnak.

A gyűlésen való részvételre különösen Ron Paul volt képviselőházi képviselő szólított fel. Szerinte széles és nagyon sokszínű csoport fog összegyűlni, hogy "elítéljék Washington őrült lépését a harmadik világháború felé.

 

Oroszország még tavaly tavasszal küldött jegyzéket a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely katonai felszerelést tartalmaz, legitim célpontot jelentene Oroszország számára. A diplomata szerint az USA és a szövetség közvetlenül is részt vesz a konfliktusban - nemcsak a fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és más országokban.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató