2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jámbor szétperli a Vadhajtások.hu-t és felszólítja a nyomozókat, hogy ő nyomoz tovább

Dobos Krisztina aktivista meggyanúsításával kapcsolatban a Fővárosi Törvényszék közleménye két tényezőt említ.

Egyrészt azt, hogy az illető lájkolt a Facebookon egy a kitörés napi megemlékezést elítélő – egyébként a közlemény szerint is erőszakra nem buzdító – bejegyzést. Másrészt a ruhája lett gyanús: „a nyomozó hatóság pedig később azt észlelte, hogy a profilképén ugyanabban a kabátban és sálban látható, amelyben az »antifasiszta támadások« elkövetői a videofelvételeken. A bíróság maga is meggyőződött arról, hogy ez a kabát és sál pont ugyanolyannak tűnik, és igen csekély az olyan egyezés lehetősége, hogy ezeket valaki más is így egyszerre viselte volna, aki az »ünneplőkkel« szembeni tiltakozással egyetért.”

A Mérce azonban egy fotós szakértő segítségével összevetette az említett profilképen és a videófelvételen látható ruhákat, és arra jutott, hogy az egyezés megállapításához vagy cáfolásához a felvételek minősége és a további technikai tényezők bizonytalansága miatt kevés a két felvétel összehasonlítása, ez alapján határozott következtetés nem vonható le. A cikkben részletesen, képekkel illusztrálva is bemutatják mindezt, de a szakértői végkövetkeztetés az, hogy a D. K. monogrammal jelölt aktivista és a támadó ruházatának egyezése ugyan elképzelhető, de „kicsi a valószínűsége, hogy a felvételeken ugyanaz a kabát szerepel”. Az egyelőre nem világos, hogy a lájkon és a ruhák egyezésén túl van-e bármilyen további, még nem nyilvánosságra hozott alapja a gyanúsításnak – teszi hozzá a lap.

A Mérce cikkét Jámbor András is megosztotta a Facebookon. „Reméljük, minél előbb kiderül az igazság, és tisztázódik a helyzet, de addig is, továbbra is azt kérjük a propagandaoldalaktól, hogy fejezzék be a hazug lejárató kampányt‼️ Hagyjanak fel a vérváddal! Már csak azért is, mert egyetlen eddig felmerült gyanúpont szerint sincs nekem vagy a Szikrának köze semmiféle szélsőséges szervezethez! Az ügyben ellenünk nem zajlik nyomozás! Azt pedig kijelentjük, újra: elítéljük a tettleges és a verbális erőszakot egyaránt, a hazugság minden terjesztőjétől jogi és politikai elégtételt fogunk venni!” – írta a politikus.

Jó lenne ha erre a cikkre a nyomozóhatóságok is reagálnának, és ha kiderül esetleg, hogy alaptalan a vád akkor megteszik a megfelelő lépéseket!- szólítja fel az 50 főből álló nyomozóhatóságot Jámbor a Mérce cikke alatt....
  

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató