2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Felmentés és pénzbüntetés a Szeviép-ügyben

Csődbűncselekmény elkövetése miatt 2,5 millió forintra büntette B.S.-t, a Szeviép-ügy másodrendű vádlottját a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék. P.L. harmadrendű vádlottat felmentették a csődbűncselekmény elkövetésének vádja alól, így lényegesen enyhítették a korábban első fokon kiszabott börtönbüntetéseket – írja az MTI.

A Szegedi Járásbíróság 2018-ban, első fokon csődbűntettben mondta ki bűnösnek az út- és magasépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével foglalkozó, felszámolás alatt álló Szeviép Zrt. egykori vezetőit, amiért hat, illetve öt év két hónap szabadságvesztéssel sújtotta őket. Bő egy évvel később a Szegedi Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat, miután azonban az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek, az ügy a Szegedi Ítélőtábla bíráinak kizárása után a pécsi táblabíróságon folytatódott.

Itt harmadfokon hatályon kívül helyezték a Szegedi Törvényszék ítéletének a másod- és harmadrendű vádlottra vonatkozó részét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasították – az időközben elhunyt elsőrendű vádlott ellen megszűnt az eljárás.
A hatályon kívül helyezés ellen mindkét fél fellebbezett, de a Kúria is arra jutott, hogy az elsőfokú ítélet megalapozatlan, így került végül a Debreceni Törvényszékre a megismételt másodfokú eljárás. A most megszületett ítélet a másodrendű vádlott esetében jogerőre emelkedett, a harmadrendű vádlott felmentése ellen pedig az ügyészség bűncselekmény megállapítása érdekében fellebbezett.

Az eljárásnak így még mindig nincs vége, az a harmadrendű vádlott ügyében a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.



Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató