2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin a törvényhozás előtt tart beszédet, várhatóan vázolja Oroszország háborús terveit is

Putyin kedden az orosz törvényhozás előtt tart beszédet, amiben várhatóan értékeli a háború jelenlegi állását, és országa jövőbeli terveire is kitér majd.



A tervek szerint az orosz elnök tájékoztatni fogja az orosz politikai és katonai elitet az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai hadművelet helyzetéről. A beszéd időpontja azért is szimbolikus, mert Oroszország majdnem pont egy éve támadta meg Ukrajnát, emellett a donyecki és luhanszki szakadár köztársaságok elismerésének is most van az évfordulója.

A beszédről az orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy „életünk ilyen döntő és bonyolult fordulópontján mindenki valamilyen üzenetre vár”.A Kreml közlése szerint a háborús helyzet értékelése mellett Putyin beszél majd országa fejlődéséről is, miután a nyugati országok átfogó szankciókat vezettek be Oroszország ellen.

Putyin közép-európai idő szerint 9.00 órakor tartja meg első beszédét a moszkvai törvényhozás előtt. A Kreml a napra egy ünnepi koncertet is szervezett, majd szerdára összehívták a duma és a Szövetségi Tanács rendkívüli ülését.

(Guardian, TASZSZ)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató