2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Két napra elvonulnak a Balaton partjára a fideszes képviselők

A politikai szezon nyitányaként a Fidesz–KDNP frakcióülést tart Balatonfüreden. A parlament tavaszi ülésszakának a kezdete előtti tanácskozáson valószínűsíthetően Orbán Viktor miniszterelnök ad helyzetértékelést és szó eshet többek között az orosz–ukrán háborúról, valamint az elhibázott brüsszeli szankciókról is. Várhatóan a frakcióülés második napján Kocsis Máté, a Fidesz, és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője ismerteti a tanácskozás eredményeit – írja a Magyar Nemzet.

A februári összeülés már hagyománynak mondható a kormánypárt részéről. Tavaly, a választási kampányban is február közepén vonultak el két napra a fideszesek, legutóbb pedig 2022 szeptemberében Balatonalmádiban tanácskoztak a képviselők. Akkor a téma  a szankciók kérdése volt. Kocsis Máté ekkor jelentette be, hogy a két frakció arra kérte a kormányt, indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciók kérdésében.

Korábban születtek itt is nagy bejelentések

A Magyar Nemzet felidézi: a kormánypárti képviselőcsoportok kihelyezett tanácskozásához az elmúlt három parlamenti ciklus során rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak. Az egyik ilyen alkalom volt, amikor 2019 februárjában Balatonalmádiban az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv életbelépéséhez szükséges törvényjavaslatokat tekintették át. 2017 szeptemberében, Velencén arról született döntés, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít, amiben a Soros-tervről kérdezték meg az embereket.

A Mezőkövesden 2015 februárjában tartott kihelyezett frakcióülésen szintén egy nemzeti konzultációról döntöttek a kormánypártok, mégpedig arról, hogy az illegális bevándorlásról kérdezik meg az állampolgárok véleményét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató