2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Többen meghaltak egy moszkvai szállodatűzben

Legalább hat halálos áldozata van Moszkva belvárosában egy részben szállodaként működő lakóépületben keletkezett tűzben – közölte kedden este az orosz mentőszolgálat.

Négy felnőtt és két gyerek vesztette életét, kilencen megsérültek. A hatóságok szerint félő, hogy az áldozatok száma még emelkedhet. Szemtanúk beszámolói szerint gyújtogatás történt. Egyikük elmondta, hogy egy helyi lakos ruhákat gyújtott fel az egyik folyosón. Hozzátette: a férfi iszákos volt. A Mezsdunarodnaja utcát a történtek miatt lezárták, a mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a lakosoknak a rendkívüli helyzetek minisztériumának pszichológusai nyújtanak segítséget. A lángokat időközben eloltották.

A tűz kedden este ütött ki a 17 emeletes épület 5. emeletén, és a lángok mintegy 300 négyzetméteren terjedtek ki. A tűzoltók ötven embert, köztük hét gyereket mentettek ki az épületből, és kétszáz személyt evakuáltak. Az épület csak részben működik szállodaként az 1.-4. emeleten, a többi szinten magánlakások találhatók.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató