2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kocsis Máté az antifa-ügyről: Politikai felelősség terheli azt is, aki kiengedte a szellemet a palackból

Kocsis Máté a Budapesten történt támadásokról kifejtette,

Ez egy új dolog hazánkban, külföldiek eljönnek Magyarországra és ránézésre magyar embereket vernek.

Kocsis Máté elmondta, hogy ezt az erőszakot a nyolcadik kerület szenvedte el:

„van ez a Jámbor nevezetű képviselő úr, aki azt mondja, hogy tőle távol áll az erőszak minden formája. Emlékszem arra, hogy ez a kör elfoglalta erőszakkal az én polgármesteri hivatalomat. Ugyanez a társaság megrongálta a helyi Fidesz-irodát, eltorlaszolta a Corvin-sétányon egy kaszinó bejáratát”

- így a frakcióvezető vitatja a párbeszédes képviselő azon állítását, hogy messze áll tőle az erőszak.

Kocsis Máté azzal folytatta,

„az ügy durva, nem tudjuk, hogy mi történt, és mielőtt az indulat elragadna bárkit, meg kell nézni mi történt. Az elkövető nem csak az, aki az utcai erőszakot elkövette, hanem felelősség, minimum politikai, azt is terheli, aki kiengedte a szellemet a palackból”.

Ezt a hálózatot most fel kell tárni, szükség lesz a rendőrség és a titkosszolgálatok munkájára. Azokat is elő kell venni, akik kapcsolatban állnak a külföldi erőszakos, szélsőbaloldali szervezetekkel.

Szerinte ennek a körnek a blogján arról lehetett olvasni, hogy hogyan lehet polgárháborús helyzetet előidézni Magyarországon. Ezek a kommunista időket idézik – mondta.

Továbbá a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy ő is célpontja volt az erőszakos baloldali szervezeteknek, ami konkrétan Józsefvárosban ütötték fel a fejüket.

A Jámborhoz köthető politikai körökről személyesen is tudom - belső levelezésüket is elkűldte nekem egy rémült tagjuk -, hogy például ellenem milyen erőszakos akciókat kell elkövetni, hogy ne legyek a magyar közéletben. Én látom, hogy mit csinálnak, ritkán beszélünk erről, de ez létező dolog...

- fejtette ki Kocsis Máté.

Egyelőre nem tudjuk, hogy kinek mi a szerepe ebben - mondta Hozzátette: ezeket az erőszakos politikai szervezeteket fel kell számolni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató