2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vergődés: A Veres Pálné Gimnázium 28 komcsi tanára csatlakozott az "érettségi bojkotthoz"

A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára, a tantestület közel fele csatlakozott ahhoz az érettségi bojkotthoz, aminek keretében a tanárok nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában egészen addig, amíg a kormány nem foglalkozik a tanárok 9 pontos követelésével.



Ez azt jelenti, hogy sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem vesznek részt, és nem vállalnak elnöki feladatokat a középszintű érettségi vizsgákon.

„Ezzel a törvényes eszközzel kívánjuk jelezni, hogy a látszólagos csend ellenére a problémák megoldására továbbra sem kaptunk semmilyen konkrét, egyeztetésen alapuló választ” – írják a csatlakozó tanárok Facebook-bejegyzésükben. A csatlakozó tanárok nyilatkozatukban közölték: „A feladatra való jelentkezés határideje hivatalosan március 2. Így több mint két hónap áll rendelkezésére a kormányzatnak, hogy ne csak az aktuális helyzetet oldja meg tűzoltással, hanem valódi javaslatot tegyen a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére.”

A tatai Eötvös József Gimnázium 32 tanárának kezdeményezéséhez eddig már csatlakoztak tanárok az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumból, az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumból, három szolnoki és egy tiszafüredi iskolából - írja az ukrán propagandaoldal, a Telex.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató