2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Járványhoz hasonlította a fehér létet a New York Times publicistája

A fehér embereket a társadalmi problémák kizárólagos felelősének megtévő nézetek gyakorlatilag már alapvetésnek minősülnek az amerikai szélsőliberális körökben, s a woke ideológusok egyre gátlástalanabbul gyalázzák a többségi társadalmat.

Az Egyesült Államokban manapság már az sem ritka jelenség, hogy ismert újságírók – akár a legnagyobb lapok munkatársai – hirdetnek szélsőséges, esetenként kirekesztő és gyűlöletkeltő woke-eszméket. Damon Young, a The New York Times publicistája például járványnak nevezte a fehér létet a Root.com portálon 2021 márciusban megjelent írásában.

 A fehér lét közegészségügyi kockázat. Megrövidíti az élettartamot, szennyezi a levegőt, felborítja az egyensúlyt, elpusztítja az erdőket, elolvasztja a jégsapkákat, háborúkat robbant ki és megfertőzi a tudatot – fogalmazott Young, aki egyébként egy könyvet is jegyez, azzal a címmel, hogy Csak az nem öl meg, amitől feketébb leszel.

Damon Young azt a következtetést vonta le értekezése végén, hogy a „fehér felsőbbség” vírusa a többi károkozóhoz hasonlóan csak akkor fog kipusztulni, ha már egyáltalán nem marad olyan test, amely fertőzni képes. Ami azt jelenti – folytatta – az egyedüli mód a megállítására az, hogy lokalizáljuk, elkülönítjük és megöljük. Amerikában tehát a legnagyobb napilap szerzője anélkül folytathat gyűlöletkampányt a fehérek ellen, hogy elhatárolódna tőle az újságírói szakma, vagy a különböző jogvédő és esélyegyenlőségi szervezetek.
 
Az írást övező hallgatás azért is figyelemre méltó, mert Young értekezése akár a fehér ember elleni genocídiumra történő felbujtásként is értelmezhető.

 Érdemes felidézni, hogy az 1930-as és 1940-es évek hitleri Németországának a náci propagandájára volt jellemző, hogy egyebek mellett azzal dehumanizáltak különböző társadalmi csoportokat – elsősorban a zsidókat – hogy vírusokhoz és egyéb kártevőkhöz hasonlították őket. A woke-ideológiák torz világnézetét jól érzékelteti, hogy míg egyes kisebbségek – például az LMBTQ emberek – jogaira hiperérzékenyek, s a világmédiát is bejárhatják például a „harmadik nem” képviselői által követelt illemhelyiségről szóló tengerentúli hírek, addig a többségi társadalom ellen komolyan uszító gyűlöletbeszédek sokszor el sem érik a közvélemény ingerküszöbét. - írja a Magyar Nemzet.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató