2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az ausztrál miniszterelnök is felvonult az ausztrál pride-on

Az ausztrál miniszterelnök szerint a kormány mindenkit képvisel, bárkit is szeressen.



Anthony Albanese az első ausztrál miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt részt vett a Sydney-i Mardi Gras-napi melegfelvonuláson – írja a BBC. 2016-ban az akkori miniszterelnök, Malcolm Turnbull jelen volt a rendezvényen, de nem vett részt a felvonuláson.

A felvonuláson becslések szerint 12 ezer ember vonult.

„Ez a modern Ausztrália ünnepélye” – nyilatkozta Albanese, és sajnálatosnak nevezte, hogy ő az első miniszterelnök, aki részt vesz az eseményen. „Az emberek azt akarják látni, hogy a kormányuk nyitott és mindenkit képvisel, bárkit is szeressenek, bármi is az identitásuk, bárhol is lakjanak.”



Az idei felvonuláson részt vett Penny Wong is, Ausztrália első nyíltan leszbikus parlamenti képviselője. Egyébként Albanese korábban is részt vett már a felvonuláson, mint parlamenti képviselő. A rendezvényen ellenzéki politikusok is részt vettek, mások ugyanakkor kritizálták a miniszterelnököt, egyesek azzal vádolták, hogy pusztán egy kisebbség kedvére kíván tenni, mások azt hányták a szemére, hogy nem az Alice Springsben kialakult bűnözési hullámmal foglalkozik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató