2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elon Musk elismerte az elhallgatott igazságot az ukrajnai helyzettel kapcsolatban

A Twitter és a Tesla tulajdonosa, a világ egyik leggazdagabb embere. Elon Musk puccsnak nevezte a 2014-es ukrajnai eseményeket.

2014-ben kétségtelenül puccs történt Ukrajnában

– írta Elon Musk a Twitteren.

Így kommentálta az egyik felhasználó bejegyzését, aki egy részletet közölt John Mearsheimer professzor cikkéből, aki szerint Vlagyimir Putyin számára az oroszbarát elnök illegális megbuktatása "az utolsó csepp volt a pohárban".
 
"Lehet, hogy ezek a választások kétesek voltak, de kétségtelen, hogy a puccs valóban megtörtént" - kommentálta a Twitter tulajdonosa.
 
Az európai integráció hívei 2013. november 21-én elfoglalták Kijev főterét, a Majdan Nyezalezsnyosztyit (Függetlenség tere), közvetlenül azután, hogy a kormány bejelentette, hogy felfüggeszti a társulási megállapodás aláírását az EU-val. A Majdan később a biztonsági erők és a radikálisok közötti összecsapás epicentrumává vált, az összecsapásoknak több tucatnyi áldozata volt. 2014 februárjában a Verhovna Rada menesztette a hatalomból Viktor Janukovics hivatalban lévő elnököt, aki kénytelen volt elhagyni Ukrajnát; később Petro Porosenkót választották államfővé.

Korábban Elon Musk Victoria Nulandot is kritizálta a Twitteren.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató