2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Amerikai állami szerv erősítette meg, hogy a koronavírus laborszökevény

Ezúttal az energiaügyi minisztérium jutott erre a következtetésre.

Az amerikai energiaügyi minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy a Covid-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki – derül ki a Fehér Háznak és a kongresszus kulcsfontosságú tagjainak nemrég átadott titkosszolgálati jelentésből.

Az új jelentés rávilágít arra, hogy a hírszerző közösség különböző részei hogyan jutottak eltérő megítélésre a világjárvány eredetét illetően. Az Energiaügyi Minisztérium most csatlakozik a Szövetségi Nyomozó Irodához, amely szerint a vírus valószínűleg egy kínai laboratóriumban történt baleset révén terjedt el. Négy másik ügynökség, valamint egy nemzeti hírszerző testület még mindig úgy ítéli meg, hogy a vírus valószínűleg természetes úton terjedt, kettő pedig még nem döntötte el.

Az energiaügyi minisztérium következtetése új hírszerzési információk eredménye, és azért jelentős, mert az ügynökség jelentős tudományos szakértelemmel rendelkezik, és

felügyeli az amerikai nemzeti laboratóriumok hálózatát, amelyek közül néhányban fejlett biológiai kutatásokat végeznek.

Az FBI korábban „mérsékelt bizalommal” arra a következtetésre jutott, hogy a világjárvány valószínűleg egy 2021-es laboratóriumi szivárgás eredménye volt, és továbbra is kitart ezen álláspontja mellett.

A tisztviselők nem közölték, hogy kiadják-e a jelentés titkosítás nélküli változatát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató