2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jön a tavasz, hozza a telet

A héten véget ér a február és ezzel a meteorológiai tél, de március első napjaiban is marad az átlagosnál hidegebb idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az éjszakai, hajnali órákban a hőmérséklet jellemzően 0 fok alatt alakul, kedd hajnalban az ország egyes északra fekvő, hegyes részein akár –8 fok is lehet. Az éjszakai és hajnali fagyok velünk maradnak egész héten, még szombatra és vasárnapra is –5, –6 fokok várhatóak a leghidegebb helyeken, csak az ország déli megyéiben marad 0 fok fölött az éjszakai hőmérséklet.

Az átlagosnál hidegebb idő főleg a keleti és déli országrészben hoz csapadékot is, havazások és havas eső várható hétfő reggel és délelőtt a Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Pécs íven. Az ország nagy részén ugyanakkor, bár a hét első felében túlnyomóan borult, a második felében enyhén felhős lesz az ég, nagy mennyiségű csapadékot nem jósolnak a meteorológusok.

Hétfőn napközben még az ország legmelegebb helyein is csak plusz 5-6 fok várható, de aztán enyhülés kezdődik. Kedden már 9 fok is lehet az ország legmelegebb pontjain, majd szerdán 12 – igaz, ennél jobbat a hét második felében sem várhatunk. Sőt, vasárnap már ismét csak 9 fokig kúszik fel a hőmérő. A hidegségérzetet erősíti, főleg a hét első felében az erős, helyenként széllökésekkel kísért nyugati, északnyugati szél, ugyanakkor a hét második felében a hőérzetünkön javíthat az ország egyre nagyobb területére jósolt napsütés.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató